Waarom zou je het beheer van een woning(portefeuille) uitbesteden?

Als particuliere verhuurder wil je natuurlijk het maximale rendement tegen minimale risico’s behalen. Screenen van goede huurders, zorgen om leegstand, huurmutaties, vervelende debiteuren of overlast van huurders kun je missen als kiespijn. Goed nieuws: verhuurplatform HousingAnywhere kan jou volledig ontzorgen met het handige verhuur- en beheerprogramma en zelfs de maandelijkse huur garanderen met het gratis verhuurgarantieprogramma. Martijn de Graaf, Regional Manager bij HousingAnywhere en Kamernet, vertelt wat verhuurders kunnen verwachten wanneer ze gebruikmaken van deze diensten.

In Nederland wordt bijna een half miljoen woningen voor de particuliere verhuur aangeboden. Een deel van de aanbieders verhuurt meerdere woningen tegelijkertijd en voor hen zijn de activiteiten die bij de verhuur komen kijken vaak onderdeel van de bedrijfsvoering. Maar ongeveer 80 procent van de verhuurders heeft slechts één woning in de verhuur en heeft niet altijd zin of tijd om de activiteiten uit te oefenen die daarbij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan kleine reparaties, het najagen van de maandelijkse huur of het zorgen dat de woning het hele jaar door verhuurd is. “Voor deze verhuurders bieden we al enkele jaren succesvol twee handige diensten die bedoeld zijn om verhuurders al het werk uit handen te nemen en de huurinkomsten te maximaliseren,” zegt De Graaf. “Hoewel het vinden van huurders momenteel niet per se een grote uitdaging is, zien we vanuit HousingAnywhere en Kamernet wel dat veel particuliere verhuurders behoefte hebben aan zekerheid, zowel voor als tijdens het verhuren.”

Het gratis verhuurgarantieprogramma
Met het gratis verhuurgarantieprogramma biedt HousingAnywhere 100 procent dekking van de maandelijkse huurinkomsten in de grote Nederlandse studentensteden. HousingAnywhere huurt de woning aan voor een vast bedrag en een afgesproken periode. “Het maakt het leven van de zowel de huurder als de verhuurder een stuk makkelijker,” stelt De Graaf. “Gedurende de gehele looptijd van het contract wordt de huur betaald - op tijd én altijd. Bovendien wordt er geïnvesteerd in het design, het meubilair en het onderhoud van de woning. Het internationale serviceteam gaat op zoek naar geschikte huurders, die uitgebreid worden gescreend, en handelt alle communicatie en het papierwerk voor de verhuurder af. Kortom: geen gedoe, geen risico, wél de inkomsten. Deze allesomvattende dienst wordt bovendien geheel kosteloos aangeboden.”

Het verhuur- en beheerprogramma
Het beheer van je woning uit handen geven aan een professionele partner tegen een vast bedrag per maand, overal in Nederland en voor elk type woning? Dat moet veel verhuurders als muziek in de oren klinken. Het verhuur- en beheerprogramma lijkt op het verhuurgarantieprogramma, maar heeft geen beperkingen voor wat betreft de locatie. “Hoewel HousingAnywhere met dit programma geen garanties voor verhuur geeft, vergroot ons platform met meer dan 60.000 studenten en nog meer expats en young professionals de kans dat de woning verhuurd wordt aanzienlijk,” zegt De Graaf. “Je hebt geen omkijken meer naar het beheer van de woning en als de woning niet verhuurd wordt, hoeven de maandelijkse beheerkosten vanzelfsprekend ook niet betaald te worden. Voor nieuwe klanten is deze dienst nu de eerste drie maanden gratis uit te proberen, dus aanmelden is zonder risico!”

Meer informatie over deze handige diensten voor verhuurders? Neem contact op met Martijn de Graaf via martijn@housinganywhere.com.

Reacties