Marktpartij gezocht voor de realisatie van twee ontwikkelvelden in plangebied Haven Oost

Gemeente Ommen en Vechtdal Wonen zoeken een marktpartij die op het voormalige industriële havengebied van Ommen 31 woningen (sociaal en vrije sector) wil ontwikkelen dat past bij de woonwensen van de Ommenaar.

De gemeente Ommen en Vechtdal Wonen zetten in gezamenlijkheid onderstaande ontwikkelopdracht in de markt en willen hiervoor via een meervoudig onderhandse selectie een marktpartij selecteren. Voor deze meervoudig onderhandse selectie nodigen de gemeente en Vechtdal Wonen vijf partijen uit die zich via een voorselectie dienen te kwalificeren. De voorselectie bestaat uit het indienen van maximaal twee projectreferenties en een motivatiebrief. 

Ontwikkelveld Noord
De gronden van ontwikkelveld Noord in Haven Oost overweegt de gemeente onder voorwaarden te verkopen via inschrijving aan een te selecteren marktpartij. Het ontwikkelveld Noord is beoogd voor de realisatie van maximaal 16 woningen inclusief binnenterrein met een gemixt (vrije sector) programma.

Ontwikkelveld Zuid
De gemeente Ommen verkoopt de gronden van ontwikkelveld Zuid aan Vechtdal Wonen die op haar beurt op zoek is naar een marktpartij die onder voorwaarden de sociale huurwoningen wil realiseren.  Het ontwikkelveld Zuid is beoogd voor 15 sociale huurwoningen inclusief ontmoetingsruimte en binnenterrein. Vechtdal Wonen laat deze 15 woningen (inclusief ontmoetingsruimte) ontwikkelen en neemt deze woningen vervolgens in haar portefeuille.

Doel verkoopprocedure
Het doel van de procedure is het selecteren van een marktpartij op basis van een onderscheidend, kwalitatief hoogwaardig plan passend bij de ambities en doelen van de gemeente Ommen en Vechtdal Wonen tegen een vaste grondprijs voor ontwikkelveld Noord en binnen een maximaal bouwbudget voor de sociale huurwoningen. De ontwikkeling wordt gegund aan de partij die dit op de ‘economisch meest voordelige’ wijze doet. De beoordeling door de gemeente en Vechtdal Wonen zal alleen op ‘kwaliteit’ plaatsvinden.

Planning
Marktpartijen kunnen hun interesse voor de openbare voorselectie bij de gemeente kenbaar maken van 30 september 2022 tot en met 11 november 2022 (tot 17.00). Vragen over de voorselectie kunnen worden gesteld tot uiterlijk 14 oktober (17.00 uur), waarna uiterlijk 21 oktober de antwoorden op alle vragen wordt gepubliceerd.

Na de voorselectie start de meervoudig onderhandse selectieprocedure met maximaal vijf partijen die als meest geschikte kandidaat naar voren zijn gekomen tijdens de voorselectie.

Wilt u meer weten over het project, de verkoopprocedure of wilt u zich aanmelden voor de voorselectie? Kijk dan op www.ommen.nl/aanbestedinghavenoost



Reacties


Laatste nieuws