Dwello op weg om de wereld van woningbeleggingen te veranderen

Verantwoord beleggen in woningen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dwello maakt beleggen in verhuurde woningen op een veilige en zorgeloze manier toegankelijk voor iedereen. Het platform dat live is sinds juli heeft al meer dan 1.000 gebruikers en 10 deals gesloten. Dwello maakt het koop- en verkoopproces van verhuurde woningen transparanter en efficiënter.

Door het proces volledig te digitaliseren biedt Dwello gemak en transparantie voor zowel nieuwe als ervaren beleggers. Elke woning wordt - voordat hij op het digitale platform verschijnt - geverifieerd door de analisten van Dwello en voorzien van alle relevante documentatie. Met de ingebouwde rekentool kan een koper direct zien wat zijn potentiële rendement kan zijn op de investering. Zo kan gemakkelijk een analyse worden gedaan en verschillende woningen worden vergeleken.

Als de juiste belegging is gevonden, kan een koper via een volledig gedigitaliseerd biedingsproces direct in onderhandeling met de verkoper. Wanneer de deal is gesloten, ondertekenen beide partijen digitaal de koopovereenkomst en wordt alles automatisch doorgestuurd naar de gekoppelde notaris. Omdat dit proces zo eenvoudig is ingericht, bespaart dit zowel kopers als verkopers enorm veel tijd.

Door de schaalbaarheid van Dwello wordt efficiënt vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Als verkoper bereik je simpel en snel veel potentiële nieuwe kopers die tot voorheen onzichtbaar waren. Hierdoor is verkopen een stuk gestructureerder, eenvoudiger en sneller. Het is een volledig nieuwe benadering van het traditionele transactieproces.

“Wij willen de markt van woningbeleggingen openbreken door het creëren van een gelijk speelveld voor iedereen. Dat betekent dat we het traditionele proces opnieuw hebben herzien”, zegt Martijn Dijkstra, oprichter van Dwello. “De markt is van origine een ondoorzichtige markt met weinig innovatie, dus het is tijd om hier verandering in te brengen” 

Tech gedreven schaalbaarheid
Doordat de markt van verhuurde woningen in Nederland nog weinig innovatie kent, is de markt rijp voor een hedendaagse omslag. In 2021 waren er 971.318 woningen verhuurd in Nederland door bedrijven, particulieren en institutionele beleggers, een interessante markt die nu niet volledig digitaal bedient wordt. “De focus is ons product en het proces”, zegt Martijn Dijkstra. “Alles wat we efficiënter kunnen maken zullen we doen, waarna het model natuurlijk schaalbaar is naar andere landen binnen de EU. We dromen groot, maar blijven bescheiden.”

Toegankelijk voor iedereen
Steeds meer mensen zijn de afgelopen jaren gaan beleggen, met veel nieuwe professionele spelers in de markt. De afgelopen tijd heeft getoond hoe volatiel aandelen- en cryptomarkten zijn. Vastgoed is nog steeds een van de meest stabiele asset classes, maar de drempel om toe te treden leek voor velen te hoog. Doordat Dwello vooraf de juiste informatie biedt, het aanbod aan iedereen toont en kopers alle tools in handen geeft voor het nemen van een verantwoordelijke beslissing, wordt deze markt echt toegankelijk voor iedereen. Daarnaast kunnen onervaren beleggers met de Academy kennis opdoen over beleggen in vastgoed. Dwello is er voor de nieuwe generatie woningbeleggers.

In juli is Dwello gestart met een pilot in de Randstad. Later dit jaar zal Dwello landelijk uitrollen.

 

Reacties