Woningbouwplan Slachthuisstraat weer een stap verder

Wethouder Wessel Breunesse namens Gemeente Zaanstad en Eltjo Bouwman namens Slachthuisstraat Ontwikkeling C.V. hebben de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van Slachthuisstraat ondertekend. Slachthuisstraat Ontwikkeling C.V. is een combinatie van Blauwhoed en KOERS. Met de ondertekening is een volgende stap gemaakt in de ontwikkeling van het nieuwbouwplan Slachthuisstraat, onderdeel van de transformatie van de Boerejonkerbuurt in Zaandam.

“Welzijn, geluk en gezondheid staan centraal in het project. De betaalbare woningen voor o.a. mensen met vitale beroepen worden modulair en circulair ontwikkeld. Er wordt aandacht besteed aan veel openbaar groen waar beweging en ontmoeting gestimuleerd worden”, vertelt Eltjo Bouwman, directeur wonen bij Blauwhoed.

Betaalbaar wonen
In het nieuwe gebouw aan de Slachthuisstraat wordt een combinatie van sociale huur, middeldure huur en vrije sectorwoningen ontwikkeld. Het gevarieerde programma van studio’s, 2- en 3- kamerappartementen en stadswoningen is bedoeld voor een brede doelgroep en speelt in op de grote behoefte aan meer betaalbare huurwoningen in Zaandam. Het appartementencomplex bevat 159 woningen met in de plint 300 m2 aan commerciële en maatschappelijke ruimte. Het ontwerp is van de Architekten Cie.

Duurzaamheid en gezondheid
De woningen worden modulair en circulair gebouwd waardoor een flexibel en duurzaam gebouw ontstaat. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk met hout gebouwd, komt er een grote tuin en is er genoeg groen in de openbare ruimte.

Gebiedsontwikkeling Kogerveldwijk
De Slachthuisstraat 67/67A is één van de woningbouwprojecten in de Boerejonkerbuurt die bijdragen aan de transformatie van de hele Kogerveldwijk. De komende twintig jaar komen er in de wijk nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen zoals scholen en ontmoetingsplekken, een mooi opgeknapte openbare ruimte en beter openbaar vervoer.

Afbeelding ©de Architekten CieReacties


Laatste nieuws