Revitalisatie op grote schaal

We staan voor grote uitdagingen in Nederland. Een tekort aan geschikte woningen, de stikstofcrisis en een enorme verduurzamingsopgave zorgen ervoor dat Nederland de komende jaren stevig verbouwd moet worden. Vaak gaat het om verduurzamen van een kantoor of woningen, de transformatie van een winkel of van zorgvastgoed of het revitaliseren van hele gebieden. Dit zijn complexe projecten en (her)ontwikkelingen waarbij rekening gehouden moet worden met veel partijen.

In deze serie gaat NIBC in gesprek met een aantal visionaire vastgoedondernemers over hoe zij een duurzame toekomst waarmaken in spraakmakende projecten. Deze week is dat een gesprek met Steven Zeeman van LIFE Europe. "De Amsterdamse metrohaltegebieden buiten de ring zijn populair geworden bij stadsbewoners die op zoek zijn naar woonruimte op slechts enkele minuten afstand van het historische stadscentrum van Amsterdam. Dat maakt de ligging van het kantorenpark Entrada zeer gunstig. Met Entrada creëert LIFE Europe juist voor deze groep mensen een toegankelijke en prettige woonwijk. Bij het bepalen van een strategie voor dit gebied zien wij mogelijkheden voor meerdere concepten, waaronder stedelijk wonen." (tekst gaat verder onder de video)

 

Complexe herontwikkeling
"Entrada is een herontwikkeling van een bestaand kantoren campus in Amsterdam. Het is de bedoeling dat hier meer dan duizend woningen komen. De schaal en het aantal verschillende stakeholders maakt het een complex project. Het beoogde resultaat van de eerste stap, waar NIBC ons bij helpt, is dat we over drie tot vier jaar kunnen starten met de bouw en daarmee de financiering van NIBC terug kunnen betalen."

Samenwerking in een transformatie
"We zochten naar een financieringspartner die begrijpt wat het is om van kantoorbestemming naar een herbestemming, naar sloop en bouw te gaan. NIBC is een zeer goede partner om hierbij aan te sluiten. NIBC heeft mensen in huis die vaker ontwikkelingsfinancieringen doen en snapt daardoor wat er speelt, de tijd die het kan vragen en hoe hierop in te spelen. De financiering is hierop afgestemd en je ziet dat het model van NIBC is om juist de ondernemende kant te financieren en ook als een ondernemer mee te denken; snel en kordaat met kennis en kunde."

Groene en sociaal duurzame omgeving
"Dit project heeft meerdere duurzame elementen. Het eerste is de duurzame regelgeving van de overheid en woningbouw. Dit resulteert in een belangrijke focus op groen, en bijna energieneutrale woningen. De omgeving is hier al zeer groen met water. Dit wordt maximaal benut in de ontwikkeling. Daarnaast is de bereikbaarheid een groot voordeel. Auto’s worden dan ook geweerd in dit gebied. Parkeren kan onder de grond, aangezien er een grote ondergrondse parkeergarage wordt gerealiseerd. Daarnaast zal Entrada ook een gemengde groep mensen aanspreken door diversiteit aan woningen. Er zullen vrij op naam woningen komen, maar ook gereguleerde huur. Dit alles door elkaar heen maakt Entrada een levendig en interessant gebied, met een betere kwaliteit dan het vandaag de dag heeft."

Ben je benieuwd naar meer vernieuwende vastgoedprojecten? Kijk dan op www.vooruitinvastgoed.nl.



Reacties


Laatste nieuws