Het grootste openlucht bordeel van het Caribisch gebied onder de hamer

In opdracht van de Officier van Justitie van Curaçao veilt veilinghuis BVA Auctions het openlucht bordeel Campo Alegre op Curaçao. Op 21 juni 2022 om 10:00 uur – lokale tijd – wordt het resort live geveild in het Renaissance Curaçao Resort in Willemstad. De nieuwe eigenaar van Campo Alegre krijgt een uniek multifunctioneel resort met herontwikkelingsmogelijkheden naar grootschalig leisure complex op een perceel van ruim 72.000 m2.

Het grootste bordeel van het westelijke halfrond was tot en met 2020 nog in gebruik. Het complex bevat verschillende gebouwen, waaronder ca. 156 hotelkamers, winkels, een restaurant, enkele bars, een gym, een zwembad en kantoren. Ook is er ruimte voor ongeveer 45 parkeerplaatsen binnen het resort en ongeveer 600 parkeerplaatsen op het perceel. Het bordeel ging in 2020 failliet, maar ook de coronapandemie gooide roet in het eten. Sindsdien is Campo Alegre niet meer in gebruik geweest.

Op 19 april 2022 heeft de Minister van Justitie, de heer mr. S.X.T. Hato, verklaard dat indien de toekomstige koper voornemens is om op deze locatie wederom een prostitutiebedrijf te exploiteren, dit voornemen in beginsel niet op bezwaren stuit van de Minister. Zo kan een toekomstige exploitant wederom een prostitutiebedrijf opstarten.

‘Opbrengst van de veiling naar Criminaliteitsbestrijdingsfonds’
Aanleiding voor de veiling is een ontnemingsvonnis van het hof. Er zou voor vele miljoenen geld uit de onderwereld zijn geïnvesteerd in de legale bovenwereld. De veiling moet voldoende opbrengen om een justitieel opgelegde boete – ca. 14,9 miljoen Antilliaanse  gulden – aan justitie te voldoen. Het OM gaat zodoende het terrein veilen. De opbrengst van de veiling gaat naar het Criminaliteitsbestrijdingsfonds.

Staatsbordeel
Campo Alegre (‘Vrolijk Kamp’), in de volksmond bekend als ‘Blaatjie Bèrde’, is al lange tijd een begrip in de Cariben. Het werd in 1949 opgericht als staatsbordeel voor immigranten van de Shell Olieraffinaderij, zeelieden en de op Curaçao gestationeerde militairen. Het resort bood een oplossing voor de groeiende vraag naar prostituees in de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw en werd buiten Willemstad gevestigd om overlast in het centrum tegen te gaan.

Over de veiling
Resort Campo Alegre wordt executoriaal geveild ten overstaan van mevrouw mr. Steenbaar van Simon & Steenbaar Notarissen. De live zaalveiling vindt plaats op 21 juni a.s. om 10:00 uur in het Renaissance Curaçao Resort (Baden Powellweg, Willemstad, Curaçao). Niet iedereen kan echter zomaar meebieden. Zo moet een geïnteresseerde zich minimaal 8 dagen voor de veiling hebben aangemeld en moet een (onherroepelijke) bankgarantie worden afgegeven bij de notaris. Meer informatie over de veiling en het proces is te vinden op BVA Auctions,  https://www.bva-auctions.com/campo

Internationale interesse
Richard Dieteren van veilinghuis BVA Auctions heeft vertrouwen in een goede afloop van de veiling. “Er wordt al ruime tijd gespeculeerd over het al dan niet heropenen van het resort en de mogelijkheden die Campo Alegre kan bieden. Dat de minister het gedoogbeleid gestand doet, wekt de interesse alleen nog maar aan. Er hebben zich al diverse gegadigden gemeld, niet alleen uit Curaçao.”

Voordat de veiling plaatsvindt op 21 juni is het mogelijk om het terrein te bezoeken. Dit kan enkel op vastgestelde dagen en na aanmelding bij het veilinghuis.Reacties


Laatste nieuws