ParkBee haalt €30 miljoen groeifinanciering op voor Europese expansie

Koolen Industries, het snelgroeiende technologiefonds onder leiding van ondernemer Kees Koolen, investeert samen met een aantal andere vooraanstaande techondernemers en investeerders alsook bestaande aandeelhouders, een bedrag van €30 miljoen in het toonaangevende technologieplatform voor off-street parking ParkBee.

  • Verdere groei en internationale expansie tech-platform ParkBee dankzij investering van €30 miljoen van Koolen Industries en een aantal andere nieuwe investeerders;  
  • Groeifinanciering in ParkBee sluit aan bij de ambities van Koolen Industries om transitie naar schone energie en schone mobiliteit te versnellen;
  • ParkBee is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België en breidt op korte termijn uit naar Frankrijk en Ierland.

Daarmee is ParkBee - sinds 5 jaar actief op de parkeermarkt - in staat om de geplande verdere expansie in Europa te realiseren. De versterking van het aandelenkapitaal van ParkBee zorgt er onder andere voor dat de onderneming kan uitbreiden naar Frankrijk en Ierland. Momenteel is ParkBee actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België.

Dankzij het ‘slimme’ online platform van ParkBee worden ongebruikte parkeervoorzieningen bij kantoren, hotels, appartementencomplexen en andere openbare garages optimaal benut. Het digitaal ontsluiten van de leegstaande parkeerplekken is gunstig voor de mobiliteit, het draagt bij aan een betere exploitatie van de parkeergarages en het beslag op de publieke parkeerruimte neemt af.

In de landen waar ParkBee actief is maken miljoenen automobilisten gebruik van het platform, zijn er meer dan 450 parkeerlocaties aangesloten en met talloze parkeer- en mobiliteitsapps en parkeeraanbieders zijn samenwerkingsverbanden aangegaan.

Kees Koolen, CEO van Koolen Industries:
"ParkBee heeft een aantrekkelijk en zeer schaalbaar bedrijfsmodel. Met zijn sterke partners op zowel vraag als aanbod, is ParkBee klaar voor een snelle expansie in heel Europa. Onze investering in ParkBee biedt geweldige kansen om de overgang naar elektrisch autorijden (EV) in steden verder te vergemakkelijken door slimme laadoplossingen te bieden aan EVrijders, naast het helpen van mensen om hun auto op een veilige en gemakkelijke manier te parkeren in steden in Europa. Onze ambitie ‘schone energie voor iedereen’ omvat dus ook schone mobiliteit en schone lucht voor iedereen." 

Werner Paul Boerma, CEO van ParkBee:
"
We zijn verheugd dat een gerenommeerde en ervaren ondernemer als Kees Koolen instapt als investeerder bij ParkBee. Iemand met zoveel ervaring in de wereld van tech-platforms aan boord is een erkenning voor het werk en toewijding van iedereen binnen ParkBee. We kunnen dankzij de groeifinanciering met volle kracht vooruit. ParkBee kan de plannen voor expansie in Europa doorzetten, maar het biedt ook kansen om het wagenpark versneld via slimme en ruimere oplaadmogelijkheden in de parkeergarages naar EV te brengen. " 

Tot dusver waren Statkraft Ventures, Innovation Quarter, het management en medewerkers aandeelhouders van ParkBee. Investeerder Kees Koolen is bekend als voormalig bestuurder bij onder meer de succesvolle online tech-platforms als Booking.com en Uber.

Reacties