Mogelijk Vastgoedfinancieringen: solide zakelijk vastgoed is altijd te financieren

Waar andere partijen 'nee’ verkopen, kijkt Mogelijk naar wat er wél kan. Er blijkt vaak meer te kunnen dan gedacht. Niet vreemd dus dat ondernemers vaak bij Mogelijk uitkomen om hun zakelijk vastgoed te financieren

Ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke hypotheek voor hun vastgoed, hebben het niet makkelijk tegenwoordig. Banken doen vaak de deur niet open voor leningaanvragen van minder dan een miljoen en vragen vaak zekerheden die een MKB-er niet kan bieden. Hoe anders is het bij Mogelijk. Pablo de Loor, een van de oprichters van en partner bij Mogelijk, geeft het in één zin weer: “Wij maken vastgoedfinancieringen Mogelijk”.

Financieringsgat
“Het financieringsgat voor MKB-ers is sinds de kredietcrisis enorm geworden”, weet Pablo. “Banken zijn aan veel meer regels gebonden en het kan voor hen niet uit om voor relatief kleine bedragen leningen uit te zetten. Maar ondernemers hebben nu eenmaal financiering nodig om te kunnen ondernemen. Zeker wanneer het gaat om zakelijk vastgoed.”

Precies in dat gat stapte Mogelijk in 2016 toen zij een platform voor zakelijke hypotheken startte. Met aan de ene kant de ondernemers die financiering zoeken en aan de andere kant een groep private investeerders die hun vermogen op een relatief veilige manier willen laten renderen. “Het was – en is nog steeds – een heel goed concept”, aldus Pablo. “Iedereen wint erbij. En omdat Mogelijk het proces enorm goed heeft geautomatiseerd en gestroomlijnd, kan het ook snel tegen concurrerende voorwaarden, zowel voor de ondernemer als de investeerder.”

Eenvoud en snelheid
Hoe werkt dat platform van Mogelijk dan eigenlijk? Pablo: “We houden alles zo eenvoudig mogelijk. Een aanvraag indienen kan met onze quickscan in enkele minuten. Achter de schermen wordt dan dankzij slimme automatisering razendsnel beoordeeld of een aanvraag kans maakt. De waarde van het pand en de gevraagde leensom ten opzichte van die waarde is daarin het meest belangrijk. Staat dat in goede verhouding, dan krijgt de ondernemer binnen een à twee dagen een voorlopige offerte. In de vervolgstappen maken we graag kennis met de ondernemer en vragen we ook aanvullende gegevens. Maar heeft u geen klinkende jaarcijfers van de afgelopen vijf jaar, maar wel een goede propositie voor uw vastgoed, dan gaan we graag met u in gesprek.”

Netwerk van investeerders
Komt het tot een definitieve offerte en gaat de ondernemer daarmee akkoord, dan komt het netwerk van investeerders van Mogelijk in beeld. “We hebben momenteel zo’n 1.500 investeerders in ons netwerk”, vertelt Pablo. “Zij hebben vermogen opgebouwd – vaak zelf als ondernemer - en willen dat kapitaal behouden en laten renderen. Dat kan door via Mogelijk zakelijke hypotheken van een ondernemers te financieren; één-op-één of via het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds waarbij met de inleg van een groep beleggers meerdere grote zakelijke hypotheken worden verstrekt. Omdat de investeerder het eerste recht van hypotheek op zijn naam heeft staan, is dit een heel veilige investering. Met een rendement van 4,5 % tot 5,25 % is dat een interessant alternatief voor beleggen in aandelen.” 

Meer dan 3.500 objecten
Op deze manier financierde Mogelijk de afgelopen 6 jaar al ruim 3.500 objecten voor een totaalbedrag van meer dan € 700 miljoen. “Je moet dan denken aan echt alle soorten zakelijk vastgoed,” aldus Pablo, “van kantoren tot vakantiewoningen, van winkels tot agrarische grond, bestaande bouw, nieuwbouw en transformaties, overal in het land. En van € 50.000,- tot  € 10.000.000,-.  Zolang het zakelijk vastgoed is, kunnen wij het financieren.”

Beste zakelijke hypotheekplatform
Aan de welhaast exponentiele groei die Mogelijk de afgelopen zes jaar meemaakte, lijkt daarmee nog geen einde gekomen te zijn. “Met veel plezier bouw ik samen met het team verder aan onze ambitie om het beste zakelijke hypotheekplatform in de markt te worden”, besluit Pablo.

Reacties