Smartvatten neemt Verto over

Diensten uitgebreid van hoofdwatermeters naar submeters. 

Specialist in water-efficiëntie Smartvatten heeft Verto overgenomen, de eveneens Finse marktleider op het gebied van watermetersystemen voor appartementen. Met deze stap breidt Smartvatten zijn diensten uit van hoofdwatermeters naar submeters. Zo helpt het bedrijf zijn klanten bij het voldoen aan de EU-eisen voor afrekening op basis van verbruik en wordt de nauwkeurigheid van het lekdetectiesysteem nog beter.

Het afgelopen jaar heeft Smartvatten gewerkt aan de uitvoering van het plan om de Europese kampioen van water efficiëntie te worden. Het toevoegen van submeters aan de bestaande service was hierbij de logische volgende stap: het stelt Smartvatten in staat om zijn services niet alleen aan te bieden per gebouw, maar ook per unit. Met de ontwikkeling van EU-wetgeving die eerlijke afrekeningen op basis van daadwerkelijk in plaats van geschat verbruik vereist, kan Smartvatten klanten helpen om zich op deze veranderingen voor te bereiden.

Actief in 24 landen
Smartvatten werd opgericht in 2013 en faciliteert met een eenvoudig apparaat en slimme software het op afstand monitoren van waterverbruik in vastgoed door heel Europa. Het bedrijf heeft zijn internationale profiel gestaag uitgebreid en biedt zijn services nu in 24 landen aan. Smartvatten deelt zijn full-service expertise van water efficiëntie wereldwijd en zet zich in om bewustzijn te vergroten en een bijdrage te leveren aan het duurzame verbruik van water over de hele wereld.

Nadat Norvestor in 2021 hoofdinvesteerder werd, heeft Smartvatten significante groeidoelstellingen voor de komende jaren vastgesteld. Het bedrijf richt zich zowel op natuurlijke groei als uitbreiding door middel van fusies en overnames. Met de overname van Verto is de verwachtte gecombineerde pro-forma omzet in 2022 €15 miljoen.

Best-in-class submeters met Verto
In VertoNordic Oy heeft Smartvatten het best-in-class submeterbedrijf gevonden. "We ontwikkelen en marketen onze submeterproducten al meer dan 30 jaar, en het is onze uitgesproken missie om producten en diensten van topkwaliteit te leveren", zegt Antti Salakka, CEO van Verto.

Ze zijn een uitstekende match voor Smartvatten, zowel in waarden als in doelen. "Beide bedrijven hebben op een uitstekende wijze gezorgd voor de tools en expertise om water efficiëntie te verbeteren," zegt Jussi Niiniaho, CEO van Smartvatten, "en door onze diensten samen te voegen, introduceren we een compleet nieuwe en verbeterde water efficiëntie dienst."

Verbeterde data & lekdetectie
Tot nu toe was Smartvatten gericht op het niveau van de hoofdwatermeter, waarbij het hele pand als één gebruiker werd gezien. "Nu we individuele units kunnen monitoren wordt onze data nog gedetailleerder en wordt het lokaliseren van lekkages veel gerichter", zegt Niiniaho. De uitgebreide service verzorgt geautomatiseerde data om afrekeningen te kunnen versturen op basis van verbruik en verbetert lekkagemeldingen met behulp van meer gedetailleerde en gelokaliseerde data, waardoor Smartvatten zijn data in de meest bruikbare vorm kan delen met zijn klanten.

Woningcorporaties en vastgoedeigenaren zullen nu ook hun huurders toegang kunnen geven tot hun eigen waterverbruiksdata, een ontwikkeling waarvan Smartvatten hoopt dat die een positieve impact heeft op bewustzijn en duurzaam verbruik van water en individuen zal helpen bij het besparen op hun waterrekening.

Iedere stap geregeld
Met de toevoeging van zowel de hardware als software voor submeters, zet Smartvatten erop in om de beste, meest schaalbare en complete oplossing te zijn voor zijn klanten in de vastgoedsector. Voor iedere stap op weg naar water efficiëntie wordt gezorgd. Met zijn SaaS-model garandeert het bedrijf dat submeters simpel en betaalbaar zijn, zonder dat er grote initiële investeringen gedaan moeten worden.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022