Grootste productiefaciliteit van Satellogic opgeleverd in Berkel en Rodenrijs

In februari leverden Cabot Properties en HOC plangarant het bedrijfsgebouw aan de Edisonstraat 3 in Berkel en Rodenrijs op aan huurder Satellogic, actief op het gebied van aardobservatiesatellieten en -data (Nasdaq: SATL). Het wordt voor Satellogic wereldwijd de grootste productiefaciliteit tot nu toe. Drees & Sommer Netherlands heeft namens ontwikkelaar HOC Plangarant het integraal projectmanagement verzorgd vanaf het ontwerp.

André Leeuwis, Managing Director van Drees & Sommer Netherlands: “We zijn er trots op dat we dit bedrijfsgebouw binnen de planning met elkaar gerealiseerd hebben, ondanks de belemmeringen van het coronavirus. Over de kwaliteit van zowel de samenwerking als het uiteindelijk opgeleverde gebouw zijn wij net als Cabot, Bouwbedrijf Vrolijk én afnemer Satellogic zéér tevreden.”

Aansluitend aan de oplevering gaat Satellogic het pand in Berkel en Rodenrijs verder geschikt maken voor de specifieke satellietproductie. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 5.300 m² en zal beschikken over logistieke mogelijkheden en opslagfaciliteiten voor gevoelige optisch-mechanische en elektronische onderdelen en kantoor- en vergaderruimte bieden aan ongeveer 80 mensen. Het internationale bedrijf verwacht dat de productie in het tweede kwartaal van 2022 van start zal gaan en dat de volledige productiecapaciteit van 25 satellieten per kwartaal in het derde kwartaal van 2023 zal worden bereikt.

De leiding van de activiteiten in de nieuwe faciliteit komt in handen van Satellogic’s Vice President voor de Manufacturing Operations, Gustav Wenhold. "Satellogic heeft ambitieuze groeiplannen en onze nieuwe fabriek met hoge doorvoercapaciteit is ontworpen om daaraan te voldoen", aldus Wenhold. "Met deze belangrijke uitbreiding van onze productiemogelijkheden zijn we er klaar voor wereldwijd onze klanten – overheden en commerciële organisaties – te blijven ondersteunen met hogeresolutiesatellietbeelden en strategische inzichten voor besluitvormers te leveren."

De bouw van het project, een ontwerp van Grassodenridder Architecten, was in handen van Bouwbedrijf Vrolijk en MarQant Bouw. De verhuur van het project is collegiaal verzorgd door INDUSTRIAL real estate partners en Ooms Bedrijfshuisvesting.

 



Reacties


Laatste nieuws