PropertyNext maakt water efficiëntie prioriteit met portefeuillebrede inzet Smartvatten

Sinds 1 januari 2022 wordt het waterverbruik van alle door PropertyNext beheerde panden in real-time gemonitord met Smartvatten. Met deze ambitieuze uitrol in de volledige portefeuille geeft de vastgoedbeheerder prioriteit aan water efficiëntie en gaat de kwaliteit voor verhuurder en huurder nog verder omhoog.

Vastgoedbeheerder PropertyNext biedt technisch, facilitair, project en financieel management aan binnen de commerciële sector in Nederland. Ze zetten kwaliteit voorop in hun beheer, denken zowel vanuit de huurder als verhuurder, en staan voor aanpakken en snel schakelen.

Die focus op kwaliteit en efficiënt werken deelt Smartvatten. Sinds de oprichting in 2013 maakt het bedrijf het op afstand monitoren van waterverbruik in vastgoed door heel Europa mogelijk. Met een simpel apparaat, slimme software en doordacht advies helpt Smartvatten de vastgoedsector om bewust, efficiënt en duurzaam om te gaan met water.

Proactief vastgoedbeheer
PropertyNext beheert 18 panden door heel Nederland, waarvan een meerderheid kantoorgebouwen betreft. Op de 18 watermeters van deze gebouwen zijn de apparaten van Smartvatten nu geïnstalleerd. "Zo helpen wij met real-time inzage in waterverbruik en laten wij direct zien of er lekkages zijn, waarmee wij hoge narekeningen van waterleveranciers kunnen voorkomen," zegt Tim Twisk, Global Key Account Manager bij Smartvatten.

"De ambitieuze start van PropertyNext met Smartvatten laat zien hoe groot het vertrouwen is dat Smartvatten kan zorgen voor een proactief vastgoedbeheer", zegt Twisk. "Wij zijn bij Smartvatten erg trots dat wij hiermee kunnen bijdragen aan de goede kwaliteit die PropertyNext zo hoog in het vaandel heeft staan."

Klaas-Paul de Gier, Property Manager bij PropertyNext, zegt: "In een eerdere samenwerking met Smartvatten hebben wij gemerkt, dat watermonitoring een groot succes is. Naast dat wij direct de huidige waterstand kunnen zien, worden wij ook als beheerder getriggerd bij onnodig waterverbruik. Denk hierbij aan waterverbruik buiten kantoortijden en/of automatische meldingen bij lekkages. De automatische meldingen zorgen ervoor, dat wij snel kunnen acteren en schade kunnen beperken. Kortom Smartvatten maakt het gemakkelijker om waterbesparing te realiseren.

Dit geeft niet alleen meer grip op de servicekosten voor de huurders, maar is gelijk een mooie stap in de verduurzaming van de objecten.

Meer weten over wat Smartvatten voor de kwaliteit van uw vastgoedbeheer kan betekenen? Neem contact op via info@smartvatten.com.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022