Herontwikkeling Buikslotermeerplein in Amsterdam laat op zich wachten

Met de bouw van honderden nieuwe huurwoningen kan nog dit jaar de ergste woningnood onder Amsterdamse middengroepen worden aangepakt. Aan het Buikslotermeerplein in Noord wil vastgoedbelegger ProWinko, samen met Modalfa, liever vandaag dan morgen de eerste paal slaan voor ongeveer 450 middenhuurappartementen.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

Juist op een unieke plek als deze in Amsterdam Noord zou je de kans moeten aangrijpen de centrumontwikkeling rond dit OV-knooppunt hoogstedelijk en met allure te markeren. Het hoogbouwensemble verdient meer verticale accenten en kan dus spannender worden uitgevoerd. We zijn met voorliggend plan te behoudend en dat is jammer. Je kan het maar een keer goed doen voor de komende decennia. Bovendien kunnen er meer appartementen komen als je in elk geval twee torens hoger, dus in het beeld ranker en slanker uitvoert. Maak een van de torens bijvoorbeeld 100 en de hoogste eyecatcher 130 of 140 meter hoog, alles bij elkaar een ensemble met grootstedelijke uitstraling en nog meer draagvlak voor rijk gevulde plinten. Dat alles uiteraard met veel groen, zowel in de openbare ruimte rondom als waar mogelijk ook op en aan de plinten en gebouwen.
Elders zijn al mooie voorbeelden hiervan te vinden, zoals District-E in Eindhoven of project Mark in Leidsche Rijn (Utrecht). Een beetje meer lef dus en ook duurzaam!

Geplaatst op 17 januari 2022 om 12:40


Lees onze special over Special Woonvormen 2022