De bouw van high-end Residence van Oranje in Noordwijk kan beginnen

De eigenaren van de Hotels van Oranje en de directie van Dura Vermeer Bouw Midden West hebben vorige week de samenwerkings- overeenkomst getekend voor de realisatie van het prestigieuze woningbouwproject Residence van Oranje in Noordwijk aan Zee.

Afgelopen najaar werd de opdracht gegund aan het internationaal opererende Nederlands bouwbedrijf na een zorgvuldige selectieprocedure. Projectmanagement- en vastgoedadviesbureau Drees & Sommer Netherlands begeleidde de aannemersselectie en zal ook het verdere bouwproces coördineren.

Ontwerp
Residence van Oranje omvat 70 ultra high-end appartementen en penthouses, alle met spectaculair zeezicht, in combinatie met de service, security en voorzieningen van het naastgelegen, vijfsterren superior Hotel van Oranje, dat vóór de oplevering van Residence van Oranje geheel vernieuwd en uitgebreid zal zijn.

De appartementen en penthouses zijn verdeeld over twee majestueuze woongebouwen in een monumentale bouwstijl. Architect ir. Diederik van Egmond (Van Egmond Architecten) heeft zich voor het ontwerp laten inspireren door het Hollandse classicisme: de verticale kolommen, de zuivere symmetrie en strakke belijning; zelfs de kolossale middengevel met het lichtgebogen fronton ontbreekt niet. De indrukwekkende entree met een imposant atrium wordt aan weerszijden geflankeerd door hoogwaardige horeca, fijne restaurants en uitnodigende terrassen. Het atrium zal het kloppende hart zijn en zal als lobby zowel ter beschikking staan van de bewoners als ook de hotelgasten. 

De appartementen en penthouses in Residence van Oranje zijn zeer royaal: een oppervlak van circa 150 tot 525 m², een plafondhoogte van circa drie meter, slaapkamers met en-suite badkamers, riante terrassen, een of meerdere zonnedecks, loggia’s en raampartijen van vloer tot plafond. De appartementen worden kwalitatief zeer hoogwaardig gebouwd en afgewerkt. De koopsommen lopen uiteen van € 1.725.000 tot € 8.250.000 v.o.n.. Uitgebreide informatie en beeldmateriaal is beschikbaar op de projectwebsite www.residencevanoranje.nl

Project- en procesmanagement
Projectmanagement- en vastgoedadviesbureau Drees & Sommer Netherlands is vanaf een vroeg stadium al bij het project betrokken als regisseur, contractmanager en bouwkostenmanager. Gedurende de realisatie van Residence van Oranje is Drees & Sommer de schakel tussen de initiatiefnemers en het bouwbedrijf, en verantwoordelijk voor directievoering en kwaliteitsmanagement.

Succesvolle verkoop
Tijdens een speciale lunch op 7 juli jl. op het terras van Hotel van Oranje, is het eerste exemplaar van het promotieboek Residence van Oranje overhandigd aan de Noordwijkse burgemeester mevrouw Wendy Verkleij. Dit moment is hét startschot geweest voor het verkoopteam, bestaande uit Christie’s International Real Estate, Bonnike Makelaardij en Hotel van Oranje, voor de officiële verkoop van Residence van Oranje. Nu vijf maanden later is ruim 40% van de appartementen en penthouses verkocht.

Planning
De voorbereidende bouwwerkzaamheden zijn inmiddels opgestart; de sloop van de huidige bebouwing op de locatie aan de Koningin Wilhelmina Boulevard staat vanaf januari op de agenda. In het voorjaar wordt aansluitend gestart met de daadwerkelijke bouw, te beginnen met het uitgraven van de parkeerkelder onder de Residence van Oranje.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022