Gemeenteraad Ouder-Amstel stelt structuurvisie De Nieuwe Kern vast

Grote stap voor ontwikkeling van 5.000 woningen in Ouder-Amstel

De structuurvisie bepaalt de ruimtelijke invulling van het gebied tussen de A2 en Duivendrecht en is het fundament voor de bouw van circa 5.000 nieuwe woningen vanaf 2025. Een belangrijke nieuwe mijlpaal, weet ook verantwoordelijk wethouder Willem Jansen: “De woningnood in de regio is enorm." Wat zijn de plannen?

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Sibrand Gratama

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Sibrand Gratama

Mooie mijlpaal in de besluitvorming voor deze gebiedsontwikkeling! Maar qua uitvoering moet de samenwerking en cofinanciering ambitieuzer, doelgerichter en integraler opgepakt worden, met de blik op lange termijn. Kijk maar eens naar de centrumontwikkelingen rond Bijlmer Arena en de Arenaboulevard, beter bekend als ArenaPoort. Een strategisch OV-knooppunt en nevencentrum binnen de Zuidoost lob van Amsterdam. Ruimtelijke besluitvorming al lang en breed voltrokken, maar waar blijft de uitvoering? De spin-off van deze knooppunt-ontwikkelingen is enorm en geeft impuls aan de multifunctionele agglomeratiekracht, dus is het van groot belang hierop te acteren. Korte en langetermijnvisies moeten hier in een keer worden bediend, dus zet hier zwaar op in, liefst ook met gebruik van de Woningbouwimpuls als de broodnodige middenhuur niet geheel is rond te breien. Wachten is funest en ook niet nodig, zeker met de huidige nog steeds zeer lage rente. We hebben juist nu die successtories nodig qua duurzame en natuurinclusieve hoogstedelijke verdichting rond de centrale en andere OV-knooppunten in de periferie. Kom op met die eerste palen!

Geplaatst op 1 december 2021 om 13:49Laatste nieuws