Winkel met bovenwoning te Elburg onder de digitale hamer!

Op donderdag 16 december 2021 vanaf 10:00 uur, wordt via het online veilingplatform BVA Auctions de winkel met bovenwoning executoriaal geveild. Notaris mr. Dutmer van Nysingh Notarissen uit Arnhem is aangesteld als notaris bij deze online veiling.

Rijksmonument
In het charmante en historisch hart van Elburg is gelegen aan de Beekstraat 8 dit Rijksmonumentale object uit 1850. Het object staat op een perceel van 144 m² en meet een oppervlakte van circa 150 m² (conform bag viewer). Dit monument bestaat uit een winkel welke is verhuurd. Daarnaast heeft het een bovenwoning, welke te bereiken is vanaf de zijkant van het object via de Noorderkerkstraat. 

Gebruikssituatie
De winkel is in gebruik maar het is niet bekend of er huurpenningen betaald worden en hoe hoog deze zijn. Ook is het niet bekend of de bovenwoning in gebruik is. Bezichtigen is dan ook niet mogelijk.
“Het is niet geheel ongebruikelijk dat er zo weinig bekend is”, aldus Richard Dieteren van BVA Auctions. “Bij een gedwongen veiling gebeurt het vaker dat een eigenaar niet mee wil werken. Uiteraard kun je dit via de rechtbank afdwingen maar dat is niet standaard. Niet iedere executant wil dit ook allemaal in gang zetten. Het resultaat is dat er vraagtekens zijn waarop wij het antwoord niet weten. Dit risico dat ligt bij de toekomstige eigenaar, welke dit kan incalculeren bij zijn bod op de veiling”.

Over BVA Auctions
BVA Auctions is het grootste online veilinghuis van Europa en veilt met haar Real Estate divisie in opdracht van eigenaren en hypotheekhouders onroerend goed, variërend van tankstations en kantoorgebouwen tot aan appartementen en vrijstaande villa’s. Daarnaast is er een dagelijks wisselend aanbod van oa. overstock, vintage, kunst, antiek, auto’s én boten. 

De website heeft maandelijks ruim 6 miljoen bezoekers en meer dan 2,4 miljoen geregistreerde klanten. Maandelijks worden ruim 900.000 biedingen gedaan door kopers uit meer dan 121 landen. Dankzij het ruime en voortdurend wisselend aanbod is er bij BVA Auctions altijd wat te bieden.
 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022