Kantoorgebouw failliet Bouwbedrijf Sprangers in Amsterdam onder de virtuele hamer!

Op dinsdag 14 december 2021 wordt vanaf 10:00 uur het voormalig kantoor van Bouwbedrijf Sprangers geveild via BVA Auctions. Het in 1796 opgerichte bouwbedrijf werd failliet verklaard op 13 juli 2020. Sprangers Bouwbedrijf was een middelgrote bouwonderneming, gespecialiseerd in nieuwbouw, verbouw en renovatie, met vestigingen in Breda, Terneuzen en Amsterdam, maar kon het hoofd niet boven water houden.

Ruim een jaar na het faillissement heeft de curator nu opdracht gegeven voor de online veiling van het betreffende kantoor. Notaris mr. Kuijpers van VDB Notarissen uit Waalre is aangesteld als projectnotaris voor deze verkoop.

Modern vrijstaand kantoorgebouw met bedrijfsruimte
Het object betreft een vrijstaand kantoorgebouw met bedrijfsruimte in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. In 2018 is het gebouw zowel in- als uitwendig gemoderniseerd. Daarbij is vrijwel het volledige inbouwpakket vernieuwd, waaronder nieuwe vloerafwerking, toiletgroepen, airco (split) units, verlichtingsplan, diverse scheidingswanden en een keuken met diverse apparatuur.

Oppervlakte
Volgens opgave is het gebouw in totaal ca. 511,6 m² b.v.o. groot. Beneden na de ruimte entree bevinden zich een kantoorruimte met twee aparte vergaderzalen. Achter de pantry is de directiekamer gelegen. De bovenverdieping bestaat uit 3 ruimte kantoorruimtes en twee vergaderzalen. Ook bevinden zich hier toiletten, een pantry, serverruimte en ketelruimte.

Daarnaast is er beneden toegang tot een bedrijfsruimte van ruim 52m². Deze ruimte beschikt tevens over een overheaddeur. Voor de verdeling van de vloeroppervlaktes zijn plattegronden beschikbaar via de website en de online dataroom.

De ligging is goed, gelegen nabij de Westhaven en via de Hornweg uitstekend bereikbaar richting Sloterdijk. Het gebouw is gelegen op een perceel van 1.004 m² en beschikt over een aangelegd parkeerterrein met 9 parkeerplekken voorzien van diverse groenstroken. Het terrein wordt middels een hekwerk afgesloten.

Bestemming
Het object is gelegen op grond dat door het Havenbedrijf in erfpacht is uitgegeven. Het beoogde gebruik dient voorafgaand getoetst en goedgekeurd te worden door het Havenbedrijf. Voor meer informatie over het bestemmingsplan wordt doorverwezen naar de website van Ruimtelijke Plannen.

Voor een goede impressie van het object, bekijk de objectvideo:

 

Bieden
Het is mogelijk om het kantoorgebouw te bezichtigen, hiervoor worden door het veilinghuis op 3 december de deuren geopend. De online veiling zal plaatsvinden op 14 december vanaf 10:00 uur. Om te kunnen bieden dient een geïnteresseerde partij zich te registreren op de website van BVA Auctions en zich te laten legaliseren. Voorafgaande aan de veiling is het ook mogelijk om een onderhandse bieding in te dienen bij de projectnotaris. Hiervoor is het legaliseren niet nodig.

Over BVA Auctions
BVA Auctions is het grootste online veilinghuis van Europa en veilt met haar Real Estate divisie in opdracht van eigenaren en hypotheekhouders onroerend goed, variërend van tankstations en kantoorgebouwen tot aan appartementen en vrijstaande villa’s. Daarnaast is er een dagelijks wisselend aanbod van oa. overstock, vintage, kunst, antiek, auto’s én boten.

De website heeft maandelijks ruim 6 miljoen bezoekers en meer dan 2,4 miljoen geregistreerde klanten. Maandelijks worden ruim 900.000 biedingen gedaan door kopers uit meer dan 121 landen. Dankzij het ruime en voortdurend wisselend aanbod is er bij BVA Auctions altijd wat te bieden.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022