Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV vindt geschikte locaties met Big Data en AI

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV (Koninklijke VolkerWessels) uit Tilburg heeft na een pilotperiode de samenwerking met Veneficus Real Estate verlengd.

Jark Schepens, directeur van Van de Ven, ligt toe; "We zijn eerst gestart met een pilotperiode om te kijken wat de applicatie van Veneficus Real Estate voor ons kon betekenen. Tijdens deze periode hebben wij diverse locaties onderzocht met Houzr (de applicatie). Hier kwamen voor ons waardevolle inzichten uit. Wij proberen uit elke locatie in onze regio het maximale te halen. Door het inzetten van deze applicatie kunnen wij een locatie binnen 5 minuten beoordelen op toekomstige prijsontwikkelingen, de marktvraag, demografie en de latente woonbehoefte."

Veneficus Real Estate heeft een applicatie gebouwd waarin verschillende openbare data gekoppeld zijn die voor het ontwikkelen en bouwen van nieuwbouw interessant zijn. Gecombineerd met een eigen database heeft dat geleid tot de applicatie Houzr. Duizenden kenmerken zorgen voor een duidelijk beeld op potentiële ontwikkellocaties, zo kan men ook gelijk zien wat bijvoorbeeld de woonbehoefte is op een locatie.

"Door de feedback die Van de Ven ons gaf hebben wij heel doelgericht kunnen door ontwikkelen en de applicatie werkt nu nog beter voor verschillende fases in het ontwikkeltraject", aldus Thimo de Vries, commercieel directeur van Veneficus Real Estate.Reacties


Laatste nieuws