Maak kennis met B-Aware: Slimme technologie voor bewust veilig werken

B-Aware is een (veiligheids)platform/tool, ontwikkeld om de veiligheid bij het betreden van en werken binnen panden/objecten te bevorderen en om meer bewustwording te creëren.

De tool geeft in de veiligheidseisen die van toepassing zijn bij het betreden van een specifiek object of pand. Deze veiligheidseisen zijn eenvoudig in te zien, nadat er is ingecheckt door middel van het scannen van een QR-code.

Het idee
De tool geeft weer aan welke eisen moet worden voldaan bij het betreden van bepaalde ruimtes, zodat de monteurs veilig in deze ruimtes kunnen werken.

Bij het betreden van een gevaren- of risicozone, moet elke monteur van uw leverancier verplicht een aantal stappen doorlopen omtrent veiligheid. Deze stappen verhogen de bewustwording van iedereen die deze zone betreedt. Daarnaast krijgt u als vastgoed eigenaar volledige inzage in alle pandbewegingen, zodat u achteraf of realtime kunt zien of een contractant akkoord is gegaan met de veiligheidsvoorschriften en/of de werkzaamheden zijn afgerond.

Hoe werkt het?
Het platform bestaat uit een app en een beheersysteem. De app is opgebouwd uit verschillende veiligheidsmodules waarmee we op locatie gevaren inzichtelijk maken om bewustwording te creëren bij uw contractant. De gebruiker kan snel en simpel de relevante modules doorlopen en akkoord geven op de desbetreffende veiligheidsvoorschriften. Het beheersysteem geeft u de mogelijkheid om snel en eenvoudig uw objecten in te voeren en te voorzien van de betreffende veiligheidsvoorschriften. Vanuit het dashboard heeft u inzage in alle check-ins, check-outs en accordering van de veiligheidsmodules op contractant- en objectniveau. Tevens geeft het B-Aware dashboard in kaartvorm de realtime werkzaamheden weer.

Het werkt simpel en eenvoudig door alleen QR-codes te scannen, de relevante veiligheidsmodules doorlopen en akkoord geven op de desbetreffende veiligheidsvoorschriften. Zo maken we veilig en bewust werken toegankelijk voor iedereen! B-Aware is ontwikkeld voor een veiligere toekomst!

Aan wat voor modules moet ik denken?
Twee voorbeelden van deze veiligheidsmodules zijn bijvoorbeeld ‘brandveilig werken’ en ‘veilig werken op hoogte.'

Brandveilig werken
De module Brandveilig werken biedt de mogelijkheid om zonder fysieke documenten akkoord te gaan met de veiligheidsvoorschriften. In een paar stapjes kan de module worden doorlopen.

Veilig werken op hoogte
Veilig werken op daken, hoogwerkers, ladders, steigers of glazenwasinstallaties. De module Veilig werken op hoogte brengt de relevante veiligheidsnormen in beeld om werkzaamheden veiliger uit te kunnen voeren!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Ga naar https://b-aware.nl/

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022