VANDERSTELT: expert in vastgoedbeleggingen voor het familievermogen

VANDERSTELT is een vastgoedinvesteringsboutique, toegewijd aan het familievermogen met focus op vastgoedbeleggingen. Door deze focus is VANDERSTELT de onderscheidende speler voor veel vermogende families en family offices. Vandaag het eerste deel van een uitgebreid interview met Jacqueline van der Stelt. Op 18 november volgt het tweede deel. 

Waarom focust VANDERSTELT zich met name op het familievermogen? Waarom richten zij zich op landelijke vastgoedbeleggingen?  En hoe zorgen zij ervoor dat ze keer op keer successen behalen? Deze vragen worden beantwoord door Jacqueline van der Stelt.

“Een vastgoedinvesteringsboutique toegewijd aan het familievermogen? Dat bestond in 2014 in Nederland nog niet. Een onafhankelijke beleggingsexpert met een persoonlijke en discrete klantbenadering en een lange termijn horizon voor families, daar was behoefte aan in de markt. Ik beschikte over de opleiding, de kennis, de ervaring, het trackrecord en het netwerk om een dergelijk vastgoedinvesteringsboutique succesvol op te zetten. Ik wilde daarnaast weer dagelijks aan de slag kunnen met mijn drie kerntalenten; mensen, vastgoed en financiële middelen; het voelde als de logische volgende carrièrestap”, aldus Jacqueline. “We krijgen nog iedere dag bevestigd dat we als onafhankelijke vastgoedbeleggingsexpert families, family offices en hun adviseurs in een grote behoefte aan product én kennis voorzien.”

Onze branchefocus zijn vastgoedbeleggingen van €2,5 tot €25 miljoen

Vastgoed is een aantrekkelijke belegging voor veel investeerders; particuliere beleggers, vermogende families, fondsen, institutionele beleggers en buitenlandse investeerders.  Vastgoed is daarnaast behoorlijk kapitaalintensief. Onze ervaring leert dat beleggingen onder de €2,5 miljoen zich op een ruime doelgroep van kopers kunnen verheugen. Deze beleggingen zijn veelal lokaal georiënteerd. De competitie tussen kopers in dit segment is groot en er zijn veel regionale makelaars die in deze begeleiding en advisering voorzien.

De hele grote beleggingsvolumes van meer dan €25 miljoen staan met name in de belangstelling van institutionele beleggers en internationale investeerders. Zij werken met een extern team aan adviseurs en hebben om die reden een minimale schaalomvang nodig om hun transactiekosten te verdisconteren en moeten daarnaast veel geld alloceren in vastgoed.

Als trusted advisor van veel families geldt: ‘Spreken is zilver, zwijgen is goud'

We merken dat we voor vermogende Nederlandse families met name binnen de transactie categorie van €2,5 tot €25 miljoen een ‘sweet spot’ te pakken hebben. ‘Deze categorie is vaak te groot voor het binnenland en te klein voor het buitenland’, aldus Jacqueline.

Onder andere om die reden heeft Jacqueline voor dit segment gekozen. Door haar deskundige en integere aanpak, jarenlange ervaring en grote hoeveelheid kennis kan zij deze beleggingen goed plaatsen binnen haar exclusieve familienetwerk.

Regionale én landelijke vastgoedbeleggingen
Cliënten hebben vaak een voorkeur voor lokale beleggingen; vaak zo’n dertig kilometer vanaf hun eigen stad of dorp. Dit voelt lekker vertrouwd en dichtbij. VANDERSTELT weet als geen ander welke lokale beleggingen er te koop zijn/komen, maar sommige vermogens zijn zo groot dat ervoor gekozen wordt om deze landelijk te beleggen. Zo is er een grotere spreiding haalbaar, waardoor de diverse risico’s kleiner wordt en er een betere allocatie van vermogen bereikt kan worden. Onze focus ligt dan ook voor sommige families lokaal of regionaal, en voor anderen landelijk. Dankzij de expertise en het netwerk van Jacqueline en haar team groeide VANDERSTELT uit tot een landelijke vastgoedbeleggingsexpert.

Discretie is de basis voor het familievermogen
Tijdens haar jarenlange werkzaamheden als directeur/MT lid van ING Real Estate Finance heeft Jacqueline vertrouwensrelaties met veel vermogende families opgebouwd. “Ik begrijp hun denkwereld en spreek hun taal.” Veel vermogende families hebben er veel voor over om hun vermogen te beschermen en niet te etaleren. Zij doen moeite om in de anonimiteit te opereren en leggen hun vermogen uiteraard niet zomaar in iemands handen. Als belegger of investeerder moeten zij hun adviseur en sparringpartner blindelings kunnen vertrouwen. VANDERSTELT begrijpt en respecteert dat. Transacties worden niet gepubliceerd en kostbare vastgoedinformatie wordt nooit ondoordacht verspreid. “Wij zijn bescheiden in onze uitingen, maar zeer effectief in onze daden.”

Door Jacqueline haar ervaring als bankier is zij gewend om zeer discreet met informatie en het vertrouwen van haar cliënten om te gaan. Jacqueline: “Vertrouwelijkheid en discretie zijn onze kernwaarden. Als trusted advisor van veel families geldt: ‘Spreken is zilver, zwijgen is goud’.”

Jacqueline van der Stelt is op persoonlijke titel actief lid en Fellow van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Dit is een internationale ledenorganisatie van vastgoedprofessionals die op een integere manier aan een stabiele en betrouwbare vastgoedsector werkt.

Het tweede en tevens laatste deel kunt u donderdag 18 november op Vastgoedjournaal verwachten of alvast lezen in het VANDERSTELT MagazineReacties


Laatste nieuws