‘Niet zoveel mogelijk, maar goed vastgoed financieren’

ING Real Estate Finance is onverminderd actief op de vastgoedfinancieringsmarkt. Voor bestaande en nieuwe klanten. “De meeste financiering gaat naar woningportefeuilles, supermarkten en logistiek vastgoed”, zo zegt Hein Wegdam. 

Sinds september is Hein Wegdam binnen ING verantwoordelijk voor het vastgoedfinancieringsbedrijf. ING REF is bij zijn aantreden onderdeel geworden van ING Business Banking Nederland. “We zijn nu minder een aparte afdeling binnen de bank, maar deze organisatieverandering leidt niet tot een verandering van activiteiten. We kunnen klanten nu nog beter en met een breder productenpallet bedienen.”

"ING REF streeft ernaar de vastgoedfinancieringsportefeuille op hetzelfde niveau te houden”, aldus Wegdam. “We zetten niet in op extra groei of meer volume. Wel hebben we voldoende ruimte om goede proposities consistent te bedienen. Daarbij kijken we naar de kwaliteit van het vastgoed. Dat doen we overigens al veel langer: het gaat ons erom niet zoveel mogelijk, maar om goed toekomstbestendig vastgoed te financieren.”

Meer lezen? Het volledige interview met ING Real Estate Finance lees je hier. Het maakt deel uit van de VJ Special over Vastgoedfinanciering.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021