Gisteren bereikte ons het droevige nieuws dat voorzitter van Amsterdam Woont, Niek Verveen, op vrijdag 15 oktober is overleden. 

Het bestuur van Amsterdam Woont laat weten dat Niek al geruime tijd ziek was, maar is tot drie weken voor zijn overlijden nog actief gebleven voor Amsterdam Woont. Het afscheid en de begrafenis hebben inmiddels plaatsgevonden.

"Jarenlang was Niek de bevlogen voorzitter van ons bestuur. We zijn hem zeer dankbaar voor wat hij voor Amsterdam Woont heeft betekend. Hij heeft ons samenwerkingsverband door een periode van grote veranderingen heen getrokken, uitmondend in de zelfstandige vereniging die we nu zijn.

In de afgelopen tijd waren we ons ervan bewust dat Niek de verzelfstandiging van Amsterdam Woont als een van zijn laatste zakelijke doelen zag. Hij wilde dit hoe dan ook laten slagen. We vonden het fantastisch hoe hij er vol voor ging, maar voelden ons soms ook schuldig. Zelfs vanuit het ziekenhuis belde hij ons, tussen de onderzoeken door, met nieuwe ideeën en mogelijkheden. En om ons aan te sporen de dingen te doen die nodig waren en waarover we afspraken hadden gemaakt. Hij was altijd positief en liet ons geen moment verslappen. Zijn energie voor Amsterdam Woont leek onuitputtelijk. Terwijl we wisten dat hij persoonlijk een zware strijd aan het voeren was met zijn ziekte.

Nieks doel met Amsterdam Woont is bereikt! De organisatie staat. Op 11 november aanstaande hebben we een grote borrel met al onze partners en relaties om de verzelfstandiging te vieren. Helaas kan Niek daar zelf niet meer zelf bij zijn, maar we zullen er zeker voor zorgen dat hij daar centraal staat.

We zijn dankbaar voor alles wat Niek heeft gedaan. We zijn ook dankbaar voor het feit dat we met hem mochten samenwerken. Dat we hem gekénd hebben. Hij zal in ons bestuur een bijzondere plek houden, " aldus het bericht namens het bestuur van Amsterdam Woont, ondertekend door Wim de Lathauwer, Eefje Voogd, Laurens De Coninck en Juriaan Hoefnagel. 
 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021