Tijdig uw kantoren voorzien van het minimaal verplichte label C

Het jaar 2023 komt steeds dichterbij. Vanaf 1 januari 2023 zal elk kantoorpand dat groter is dan 100 m2  voorzien moeten zijn van minimaal energielabel C. Wanneer een pand hier niet aan voldoet zal het niet meer als kantoor gebruikt mogen worden en niet meer verhuurd of verkocht mogen worden. Dit heeft verregaande gevolgen voor de huidige manier waarop kantoren worden verhuurd en mogelijk ook voor uw vastgoedportfolio.

U wilt natuurlijk niet dat dit waarde verliest. Uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers International is gebleken dat de helft van de kantoren in Nederland nog geen label C heeft, 38 procent heeft zelfs nog geen label.

Heeft u panden die op dit moment een energielabel D-G hebben? Of wellicht panden die helemaal nog geen energielabel hebben? Dan is het dus noodzakelijk om dit op korte termijn te realiseren zodat uw vastgoedportfolio haar waarde behoudt. Via de website van de Rijksdienst voor zakelijk Nederland kunt u met de Energiebesparingsverkenner kantoren een indicatie krijgen hoe u aan de Energielabel C-verplichting kunt voldoen. U krijgt daarbij inzicht in mogelijke investeringskosten, besparing op energiekosten en de terugverdientijd. Bovendien ziet u het milieueffect uitgedrukt in CO2-reductie per m2.

CO2-calculator
Vastgoedklanten van MAIN Energie kunnen online via de eigen mijnMAIN omgeving enkele hierboven besproken zaken  regelen. De CO2-calculator is speciaal ontwikkeld voor vastgoed, hierdoor heeft u met gemak inzicht in de status van uw panden. Hierdoor kunt u op een gemakkelijke manier per pand actie ondernemen.  

MAIN kan haar klanten helpen met het verkrijgen van het Energielabel, middels bijvoorbeeld het opstellen van een maatrapport. Met dit rapport heeft de klant inzicht in welke stappen met welke investering noodzakelijk zijn met het daarbij behorende resultaat. Hierbij wordt ook meteen rekening gehouden met de volgende labelstap, namelijk een label A in 2030. Zo bent u klaar voor de toekomst!

Wilt u meer weten over energielabeling en hoe u hierin kan worden ontzorgd? Ga dan naar deze website en download de whitepaper.Reacties


Laatste nieuws