Bereiken hoogste punt Zalmhaventoren wordt groots gevierd

Met een spectaculaire lichtshow en een livestream voor heel Rotterdam en de rest van de wereld vieren de makers van de Zalmhaventoren deze week het bereiken van het hoogste punt van 215 meter. Hiermee stoot het de Euromast van de troon als hoogste gebouw van Rotterdam.

Het project in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam, omvat drie torens met in totaal 485 woningen, commerciële voorzieningen en parkeervoorzieningen. De Zalmhaven bestaat uit De Zalmhaven I, een toren van 215 meter, geflankeerd door De Zalmhaven II en III, twee gebouwen van 70 meter hoog, gelegen in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. In de hoge toren komen 256 appartementen. In de lagere torens, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, worden 196 appartementen en 33 herenhuizen gerealiseerd, in de koop- en huursector.

Naast woningen komt er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, commerciële ruimten, een parkeergarage (met fietsenstallingen) en een restaurant met panoramisch uitzicht. De herenhuizen en woningen in De Zalmhaven III zijn inmiddels opgeleverd. Naar verwachting worden de woningen in De Zalmhaven I medio 2022 opgeleverd en De Zalmhaven II in eind 2021.

De makers van De Zalmhaven
Het project is een ontwikkeling van Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest.

Twee internationaal bekende Nederlandse architectenbureaus werken aan dit project. De hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek - Speciale Projecten. De huurwoningen worden door Amvest namens AEGON in portefeuille genomen.

Viering hoogste punt
De Zalmhaven viert deze mijlpaal met een lichtshow en een livestream voor heel Rotterdam en de rest van de wereld. Alle Rotterdammers zijn op donderdag 14 of vrijdag 15 oktober vanaf 20:00 uur van harte uitgenodigd om, van dichtbij of ver weg, een blik te werpen op de toren. Op donderdag 14 oktober om 19:30 uur organiseert De Zalmhaven, samen met Audio Obscura, een DJ set met livestream op ruim 200 meter hoogte op de top van de Zalmhaven I.  Met een win-actie op Facebook én Instagram worden VIP tickets voor 2 personen verloot voor een bezoek aan de top van De Zalmhaven later dit jaar. 

Meer lezen over de Zalmhaventoren? Bekijk dan dit interview dat VJ had met  Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, Maarten Janssen, directeur Projecten bij Amvest en Bernd Schönherr, projectdirecteur Speciale Projecten bij BAM Bouw en Techniek.

Reacties