Altera kiest met De Groene Kaap binnenstedelijke biodiversiteit

Best bijzonder voor een vastgoedbelegger in woningen en winkels, maar Altera opende onlangs haar eerste hotel. Een insectenhotel welteverstaan. Het typeert het duurzame en biodiverse karakter van het nieuwbouwproject waar het onderdeel van is. De Groene Kaap is een groot wooncomplex in een spannend gedeelte van Rotterdam; Katendrecht. CEO Jaap van der Bijl en CIO Erwin Wessels van Altera vertellen erover.

Het is ook geen knullig insectenhotel, benadrukt Erwin Wessels, maar een serieus bouwwerk, prominent gesitueerd in de binnentuin van het nieuwe wooncomplex. Die binnentuin kent verschillende niveaus, met verschillende bomen en gevarieerde beplanting. Erdoorheen slingert een wandelroute. “Die neemt je mee naar een uitkijkplaats vanwaar je mooi zicht hebt op de binnenhavens van Rotterdam”, vertelt Wessels. Naast aandacht voor biodiversiteit is er in De Groene Kaap ook gedacht aan klimaatadaptatie. Zo houdt de binnentuin het water langer vast na hevige regenbuien. En is er een wateropvangsysteem onder alle openbare gebieden. Met de zonnepanelen én de energiezuinigheid van de woningen is De Groene Kaap volgens Jaap van der Bijl een goed voorbeeld van ‘futureproof’ wonen.

Lees het gehele artikel in het DGBC-magazine Toekomstbouwers.

Bezoekers van het DGBC-festival op 7 oktober kunnen het project de Groene Kaap gaan bekijken. Altera verzorgt een wandeling naar het project! Aanmelden voor het festival kan tot aanstaande vrijdag! Klik hier.

Reacties