RED Company, drijvende kracht achter Floating Office Rotterdam

Hij woont er inmiddels zelf al 23 jaar en dus noemt hij zich ook een ‘trotse Rotterdammer’. Nanne de Ru, eigenaar en CEO van ontwikkelaar RED Company is daarom extra trots dat hij op een van de meest dynamische plekken in de stad Floating Office Rotterdam heeft ontwikkeld.

In de Rijnhaven ligt namelijk sinds kort een drijvend kantoor. En niet zo maar eentje. Het is een kantoor dat ook nog eens bijzonder duurzaam is. Bij de bouw speelden thema’s als energiebesparing, circulariteit en klimaatbestendigheid een grote rol. Niet voor niets is het de thuisbasis van het VN-klimaatcentrum Global Centre on Adaptation (GCA). Cool en koel De Ru vertelt enthousiast over de totstandkoming van het project en legt uit dat het bouwen van een kantoor op het water nog best wat uitdagingen met zich meebrengt.

Eb en vloed
“Door eb en vloed verschilt de Maas soms wel twee meter in hoogte. Het complex ligt aan grote meerpalen. Daardoor beweegt het mee met de getijden, maar in het gebouw merk je nauwelijks dat je op het water bent.” Zoiets creëer je niet in een handomdraai. Het fundament moest stabiel drijflichaam worden, vertelt De Ru. “We hebben daarom gebruik gemaakt van betonnen bakken, die aan elkaar zijn gekoppeld.” Die ingenieuze constructie zorgt ook gelijk voor een duurzame koeling van het gebouw. “Met behulp van betonkernactivering is het in feite een koellichaam. Doordat de watertemperatuur in de haven vrij constant is, wordt op die manier met koelvloeistof het gebouw koel gehouden.”

Lees verder in het DGBC-magazine Toekomstbouwers.

Tijdens het DGBC-festival op 7 oktober krijgen de bezoekers de gelegenheid om een kijkje te nemen op dit prachtige drijvende en duurzame kantoorgebouw. Aanmelden kan tot aanstaande vrijdag! Klik hier.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021