Woonprotest: politiek Den Haag stond vooral tegen zichzelf te demonstreren

Gisteren stond Amsterdam in het teken van het Woonprotest; ofwel betaalbaar wonen voor iedereen. Uiteraard is iedereen (de vastgoedsector ook) vóór betaalbaar wonen. Jesse Klaver en Lilianne Ploumen schreeuwden het van de daken dat de verhuurdersheffing afgeschaft dient te worden. Saillant detail is dat Groenlinks en PVDA op 13 december 2013 met deze maatregel hadden ingestemd. Vastgoedjournaal maakte een overzicht van opmerkelijke Twitter berichten. 

Dit artikel is alleen voor abonnees

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

Het Rijk moet nu echt miljarden inzetten - bovenop de te magere woningbouwimpuls - om vooral het middensegment mee te financieren, doorstroming mogelijk te maken en de vele plannen die al in de maak of voorbereiding zijn in heel veel gemeenten in versnelling te brengen. Zet nu alles op alles om die binnenstedelijke plannen, projecten en transformaties in uitvoering te brengen. Schrap ook die vele miljarden die gereserveerd staan voor nieuwe autowegen of verbreding daarvan juist in voor binnenstedelijke opgaven en verbetering van de metro- en lightrailnetwerken binnen de stedelijke regio's. Zo bedien je als rijk ook de dossiers klimaat, natuur, landschap, verduurzaming landbouw, energietransitie, waterberging, etc. Integrale en toekomstgerichte aanpak heet dat. Ook stimuleer ja daarmee het lopen en fietsen dankzij nabijheid stedelijke voorzieningen, werk, cultuur, etc. Wel zo gezond. Pak al die voordelen bij elkaar, dan verdien je die vele miljarden dubbel en dwars terug op al die dossiers. En participatie, prima, maar weeg die belangen van woningzoekenden eens wat zwaarder dan de vaak onredelijk opgeklopte nimby-weerstand bij plan- en projectprocedures die media, bestuurders en raadsleden telkens op het verkeerde been zetten.

Geplaatst op 13 september 2021 om 14:02


M. van Hooijdonk

Sibrand ik denk dat met de huidige woningprijzen geld het probleem niet is (behalve misschien in Amsterdam met haar erfpachtsysteem) maar het probleem bij trage gemeenten en ambtenaren ligt.

Geplaatst op 13 september 2021 om 18:26


Lees onze special over Hoogbouw Special