Vastgoedprofessionals storen zich mateloos aan Jinek over de ontspoorde woningmarkt

Jinek probeerde gisteren de discussie rondom de ontspoorde woningmarkt te duiden. En had daarvoor enkele 'experts'  uitgenodigd om bij haar aan tafel te komen praten over dit onderwerp. Al snel belandde de discussie in onfeitelijkheden en populistische oplossingen die in de praktijk niet werken. Op LinkedIn ontstond er een levendige discussie, waarin Hans Peter Fris van vastgoedbedrijf Fris de boventoon voerde.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Jan Diephuis

In grote lijnen eens met de stellingen die Hans Peter Fris heeft geponeerd. Het zou mevrouw Jinek sieren als zij naar aanleiding van het gehouden tafelgesprek vastgoedprofessionals uitnodigt die haarfijn uit de doeken doen hoe het met de betrouwbaarheid van de vastgoedsector is gesteld en om haar beter inzicht te geven hoe e.e.a. wel zou kunnen werken, maar het door toedoen van vele instellingen en mensen die beweren verstand van zaken te hebben nu niet werkt en door deze lieden er geen voorsprong wordt gecreëerd, maar alleen maar achterstand en een hoop ellende wordt veroorzaakt. In zou zeggen op de barricaden en slopen die vooroordelen.

Geplaatst op 10 september 2021 om 15:56


Jan Modderaar

In grote lijnen ben ik het ook eens met Hans Peter Fris, Het is de politiek die cooperaties gedwongen heeft hun belied te wijzigen, vervolgens stellen zij de verhuurdersheffing in, waardoor de cooperaties, nieuw beleid moeten maken , hierdoor is er stagnatie in de sociale woningbouw ontstaan. De kleine particuliere beleggers worden vooral in de grote gemeentes met Amsterdam voorop ontmoedigd om in te investeren in betaalbare huurwoningen.
Volgens mij moeten we eens gaan kijken naar een herindeling van Nederland, waar en wat we gaan bouwen. Iedereen moet blij zijn met de kleine en middelgrote vastgoedbelleggers.

Geplaatst op 10 september 2021 om 16:37