Highland Group neemt Hotel Rokin in Amsterdam over

Het in Amsterdam gevestigde Highland Group heeft de aandelen overgenomen van Hotel Rokin en is daarmee eigenaar geworden van zowel de exploitatie als het vastgoed. Het hotel is gelegen aan het Rokin 71-73 te Amsterdam. Het bestaande hotel zal, met respect voor de monumentale waarden, worden gerenoveerd zodat het aansluit bij de kwaliteit van de overige hotels in de portefeuille van het familiebedrijf. 

Hotel Rokin opende in 1973 voor het eerst zijn deuren. Het hotel bestaat uit twee monumentale, karakteristieke panden die dateren uit de 17e eeuw. Rokin 73 is in Amsterdam met name bekend als het gebouw 'De Blaeuwe Arent'. Door de herinrichting van het Rokin en de komst van de Noord-Zuidlijn, heeft het hotel een unieke ligging gekregen in het hart van Amsterdam. De entree van metrostation Rokin en de ondergrondse parkeergarage bevinden zich direct aan de voorzijde van het hotel.

De overname betekent voor Highland Group dat zij een vijfde hotel opent in Amsterdam. Momenteel exploiteren ze al het viersterrenhotel The Highlander, het met themakamers ingerichte boutique hotel The Highland House, het budget hotel Tourist Inn en Hotel Sint Nicolaas. Alle hotels bevinden zich in het centrum van Amsterdam, gelegen tussen het Centraal Station en De Dam. Het bestaande Hotel Rokin zal in het komende jaar worden gerenoveerd tot een eigentijds ‘driesterren ++’ boutique hotel. 

Crowe Foederer (fiscaal), Van Diepen Van der Kroef (juridisch) en VM Hospitality (commercieel) adviseerden Highland Group bij deze transactie.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022