Twee voormalige politiepanden onder de virtuele hamer

In opdracht van de politie worden twee voormalige politiebureaus online geveild. Het gaat om een interessante herontwikkelingslocatie in Rotterdam en het voormalig Politiepettenmuseum in Slochteren. Op donderdag 11 november 2021 zal het notariskantoor Pels Rijcken & Drooglever Fortuin N.V. de politiebureaus via het veilingplatform BVA Auctions veilen.

Het inmiddels gesloten politiebureau in Rotterdam ligt aan de Beverwaardseweg 357 en heeft een bruto vloeroppervlak van ca. 906m². Het voormalig politiebureau bevindt zich in een woonomgeving in de wijk Beverwaard. Deze wijk ligt in het zuidoosten van Rotterdam en is een onderdeel van het stadsdeel IJsselmonde.
Klik hier voor meer informatie over het pand aan de Beverwaardseweg 357 in Rotterdam.

In Slochteren aan de Zuiderweg 3 verkoopt de politie het voormalige Politiepettenmuseum, opgericht door oud-politieman Hilbrand Buurma. Daarvoor deed het gebouw dienst als station aan het Woldjerspoor. De ca. 1.750 politiepetten, uniformen, emblemen, politiefluitjes en politieparafernalia hebben het gebouw inmiddels verlaten, zodat het pand leeg wordt opgeleverd en een nieuwe eigenaar er zijn eigen invulling aan kan geven.
Klik hier voor meer informatie over het pand aan de Zuiderweg 3 in Slochteren.

Online verkoop politiebureaus
De online verkoop is inmiddels vast ritueel geworden binnen het verkoopapparaat van de politie. Ruim zeventig (voormalig) politiebureaus zijn op deze transparante manier al van eigenaar verwisseld. Makelaarskantoor MVGM begeleidt deze veilingen commercieel namens de politie en is inmiddels zeer vertrouwd met de aanpak. Naast vrijwillige veilingen begeleidt MVGM ook gedwongen veilingen, waarbij hun online veilingexpertise al honderden keren is ingezet.

Onderhands bod
De veilingen van de voormalige politiepanden zullen plaatsvinden op 11 november 2021. Het is mogelijk om tot en met 10 november 2021 een onderhandse bieding uit te brengen. De onderhandse biedingen worden pas op 12 november 2021 geopend door de notaris, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V.. De politie besluit daarna over gunning. Zo is het proces zo transparant mogelijk.

Bezichtiging
Geïnteresseerden krijgen de mogelijkheid de politiebureaus te bezichtigen. Hiervoor zijn meerdere kijkdagen en tijdstippen gepland. Bekijk de desbetreffende veiling voor meer informatie.

Bieden
Om te kunnen bieden dient een geïnteresseerde partij zich te registreren op de website van BVA Auctions en zich te legaliseren bij een notaris. Indien iemand uiteindelijk de hoogste bieder is, moet deze rekening houden met de wet Bibob, WWFT en bijhorende integriteitsonderzoeken.

Voor uitgebreide informatie over de panden kunt u contact opnemen met makelaarskantoor MVGM Bedrijfsmakelaars op +31(0)88 43 24 925.

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022