Wanneer is een verhuurder aansprakelijk voor geluidsoverlast?

Kun je als huurder van woonruimte bij geluidsoverlast aankloppen bij de verhuurder voor compensatie? Met die vraag meldde zich laatst een verhuurder bij advocaat Pieter van Goor van Alex Advocaten. Deze verhuurder is eigenaar van een appartementencomplex midden in een stad en vreesde claims van huurders vanwege geluidsoverlast van een bouwproject. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sven Hermens

Ik ben benieuwd, want wij hebben hier ook mee te maken. Wil je dan vooral ingaan op het noodzakelijk herstel van gevels, waarbij er veel geluid wordt gemaakt (en uiteraard veel stof vrijkomt). Als we niets zouden doen, betekent dit meer doorslag van gevels, waarbij lekkages vaker gaan voorkomen. Is het dan niet zo dat de bewoners dit moeten "accepteren" omwille het verhogen van het uiteindelijke woongenot?

Geplaatst op 22 juli 2021 om 10:46


Lees onze special over Special Woonvormen 2022