Gemeenteraad Amsterdam wil snel uitbreiding zelfwoonplicht

Sinds deze week geldt hij al voor nieuwbouwwoningen: de zelfwoonplicht. Volgens de gemeenteraad Amsterdam moet deze zo snel mogelijk gaan gelden voor bestaande woningen. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Amsterdam slaat door!!! Deze regeling gaat er in mijn optiek alleen maar voor zorgen dat de prijzen gaan stijgen. Er komt minder aanbod op de markt. Elke belegger gaat zijn beleggingen nu juist aanhouden om dat je lastiger kan aankopen in de toekomst. En iedereen weet: Minder aanbod zorgt voor hogere prijzen!!!!

Geplaatst op 9 juli 2021 om 10:49


Dit zou ook het einde betekenen van woningbouwverenigingen? En als een beleggingsfonds een woning koopt?

Geplaatst op 9 juli 2021 om 11:32


Sven Hermens

Dus als ik het goed begrijp mag er nooit meer iets aangekocht worden met bestemming als tweede huis, pied-a terre of voor je kinderen? is dit juridisch wel haalbaar, druist dat niet in tegen zelfbeschikkingsrecht?

Geplaatst op 9 juli 2021 om 11:44


Henk Stots

Of druist dat niet in tegen het Eigendomsrecht?

Geplaatst op 9 juli 2021 om 12:23


D.H. (Daan) Van der Vorm

Moskou aan het IJ

Geplaatst op 9 juli 2021 om 15:00


Paul Stienen

Hoe moeten we dit zien in relatie tot ongesplitste woningen met vier verhuurde woonlagen? Indien een van die woningen historisch onder € 752,= is verhuurd kan er in delen van Amsterdam niet worden gesplitst dus voor eigen bewoning verkocht. Amsterdam regelt zich klem.

Geplaatst op 12 juli 2021 om 09:05


Lees onze special over Special Woonvormen 2022