Huurachterstanden, ondanks coronacrisis, met 60 procent omlaag

Payq Incasso heeft het aantal huurachterstanden in de eerste zes maanden van 2021 met maar liefst 60 procent omlaag weten te brengen. Opvallende cijfers, omdat experts een ‘tsunami aan schulden’ voorspelden tijdens de coronacrisis. 88 procent van de dossiers konden binnen 42 dagen worden geïncasseerd.

Payq bemiddelt bij huurachterstanden, voor grote en kleine verhuurders door heel Nederland. Voordeel voor de vastgoedeigenaar is dat hij hiermee één aanspreekpunt heeft voor het minnelijke en het gerechtelijke traject bij huurincasso's. Met persoonlijk contact en passende oplossingen richting de huurder, wordt voorkomen dat achterstanden oplopen. Dit is de laatste jaren zeer succesvol gebleken. Met deze aanpak wil Payq Incasso uitzettingen zoveel mogelijk voorkomen. In meer dan 99 procent van de gevallen lukt dit.

Respectvolle en standvastige aanpak
Tim van der Linden, directeur van Payq Incasso: “Wij werken voor verschillende landelijke vastgoedbedrijven: verhuurders met duizenden woningen in hun beheer. Greystar en NederWoon Vastgoedbeheer bijvoorbeeld. We hebben het aantal dossiers voor deze klanten, ondanks de coronacrisis, aanzienlijk kunnen terugbrengen.”

Lodewijk van Grootel, Property Operations Manager van Greystar: “Payq is een betrouwbare partner die goed resultaat boekt door de respectvolle maar standvastige wijze van omgaan met personen met een betalingsachterstand.”

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.payq.nl

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022