Red+ maakt hoogbouwkennis toegankelijk voor iedereen

Een goede ontwikkeling valt of staat bij goede planvorming en dat begint aan de tekentafel. Vooral bij hoogbouw is het cruciaal om van te voren te weten welke keuzes je moet maken en daarvoor de juiste kennis in huis te hebben. Vastgoedjournaal sprak hierover met Maarten Lodewijks en Eric Scheffers van vastgoedontwikkelaar RED+.

RED+ is in 2017 opgericht door Maarten Lodewijks, Eric Scheffers en Toon Krechting. Het doel van het bedrijf is om ontwikkelaars en beleggers te adviseren bij het realiseren van hun projecten. Want Lodewijks en Scheffers merkten dat bij veel bedrijven essentiële kennis mist. “Vooral de verhouding tussen commercieel ontwikkelen, het onder controle houden van kosten en het toepassen van de juiste techniek. Wij hebben als doel het minimaliseren van risico’s en het optimaliseren van het resultaat, niet alleen op financieel vlak maar ook de kwaliteit.”

Bekend met de risico’s
RED+ ontwikkelt vastgoedprojecten van A tot en met Z. Als zelfstandig vastgoedontwikkelaar, maar ook als gedelegeerd ontwikkelaar. Daarbij kan RED+ risicodragend participeren. Scheffers: “Wij houden van complex of binnenstedelijke opgaven, hierin kunnen wij ons goed onderscheiden t.o.v. anderen. Wij kennen alle grote risico’s van zowel boven als onder de grond.”

Lodewijks vult aan: “Wij onderscheiden ons met onze hoogbouwkennis, een specialisme dat bij veel ontwikkelaars en bouwers maar in beperkte mate aanwezig is. Terwijl deze specialistische kennis juist doorslaggevend is voor een succesvolle ontwikkeling. Partijen trekken bij gebrek aan kennis bijvoorbeeld vaak te vroeg een aannemer aan. Terwijl de belangen van een aannemer niet hetzelfde zijn als die van de grondeigenaar en/ of ontwikkelaar, regelmatig zijn deze juist tegenstrijdig.”

“Wij maken hoogbouwkennis toegankelijk voor iedereen. Zo kan een investeerder met een hoogbouwlocatie opereren als een professionele hoogbouwontwikkelaar zonder de benodigde specialistische kennis zelf in huis te hebben,” aldus Lodewijks. “Binnen hoogbouw is er een enorme hoeveelheid aan combinaties, elke keuze die je maakt heeft invloed op de andere onderdelen van het project. Het is een complex samenspel van allerlei factoren en de kunst is dat onder controle te houden. Wij kunnen dat.”

Lees hier het volledige interview met Red+, dat tevens deel uitmaakt van de VJ Special over hoogbouw

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022