Floating Office Rotterdam hotspot tijdens DGBC Festival

Tijdens de Dutch Green Building Week (4 t/m 8 oktober 2021) organiseert Dutch Green Building Council op donderdag 7 oktober het DGBC Festival. Gedurende dit festival worden bezoekers getrakteerd op mooie voorbeelden rondom het thema 'Lead - Act - Change', in relatie tot het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Aan het programma van de dag wordt op dit moment hard gewerkt, maar een van de belangrijkste locaties van de dag is inmiddels bekend: Floating Office Rotterdam.

Dat uitgerekend Floating Office Rotterdam een hotspot is tijdens de Dutch Green Building Week, is niet zo gek. Het is een bijzondere plek; een duurzaam drijvend kantoor van 3.000 m2 VVO in de Rotterdamse Rijnhaven dat straks ook de thuisbasis is van het VN-klimaatcentrum Global Centre on Adaptation (GCA).

Trots
Bij de bouw speelden thema’s als energiebesparing, circulariteit en uiteraard klimaatbestendigheid een grote rol. Dit is de missie die zowel het GCA, de gemeente Rotterdam en ontwikkelaar RED Company omarmen. Nanne de Ru, CEO van Red Company: “Ik ben enorm trots dat we dit project in slechts tien maanden hebben kunnen realiseren. Innovatie en praktische uitvoerbaarheid komen hier in een ultieme vorm samen.”

Energieneutraal
Zoals de naam al doet vermoeden, is het een drijvend kantoorgebouw dat grotendeels gemaakt is van hout, maar ook volledig demontabel is en daardoor circulair. Dat het hout dient als hoofdconstructiemateriaal zorgt ook voor een verminderde de CO2-footprint van het gebouw. Daarbij is het kantoor zelfvoorzienend en energieneutraal dankzij de 541 m2 aan zonnepanelen en het gebruik van het water uit de Rijnhaven voor de koeling. En bij al die duurzame maatregelen hoort ook nog eens de ambitie om een BREEAM-NL Outstanding certificaat te behalen.

‘Zo kan het ook!’
Annemarie van Doorn, directeur DGBC: “Dat wij hier een belangrijk onderdeel van de Dutch Green Building Week organiseren maakt mij bijzonder trots. Dit is een gebouw waarin veel duurzaamheidsthema’s die bij ons hoog op de agenda staan een plek hebben gekregen. Floating Office Rotterdam is niet alleen een blikvanger in de stad, maar ook een voorbeeld voor de omgeving. Zo kan het ook!” 

Lees hier hoe jij je aan de Dutch Green Building Week kunt verbinden. 

Beeld: Sebastian van Damme 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022