NEPROM: 'Politiek moet nu leveren op de woningmarkt'

Nu de formatie maar voort duurt is er volgens NEPROM concrete actie nodig om de woningproblematiek aan te pakken. "Het Rijk moet de komende tien jaar substantieel meer investeren in de woningbouw binnen de stedelijke regio’s. Wij roepen de formerende partijen op om over hun ideologische tegenstellingen heen te stappen en hier samen werk van de maken.”

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

Die 20 miljard moet er komen, dat staat buiten kijf. Maar zet wel eerst volop in op duurzame, gemengde en (natuur)inclusieve gebiedsontwikkelingen op binnenstedelijke locaties/transformatiegebieden, met name nabij bestaande en eventuele nieuwe OV-knooppunten. En geef tegelijk voorrang aan de schaalsprong in het OV, zowel het regionale tram- en metronetwerk als de railverbindingen tussen de grote en strategisch gelegen middelgrote steden onderling. Steek dus niet nu al onnodig geld in buiten de steden gelegen groengebieden met nieuw asfalt, dat gaat ten koste van vele andere ruimteclaims, biodiversiteit en klimaat.

Geplaatst op 24 juni 2021 om 11:38


Lees onze special over Special Woonvormen 2022