Herbouw en hoogbouw maken van Frank een Binck

Aan de Haagse Binckhorst verrijzen twee nieuwe woongebouwen samen met een te herbouwen monumentaal gebouw. Een ‘Schijf’ van 45 meter hoogte en een ‘Toren’ van 70 meter, op een plint met commerciële voorzieningen en een parkeergarage. Opvallend en prominent aan de voorzijde: de voormalige jeugdherberg van architect Frank van Klingeren.

‘Frank is een Binck’ is de krachtige titel van het hoogbouwproject dat in het voorjaar 2023 wordt opgeleverd. Het is een bijdrage aan het streven het oude industrieterrein met drie binnenhavens om te toveren tot een prettige woon- en werkomgeving, met veel voorzieningen.

‘Frank is een Binck’ wordt de stoere, multifunctionele landmark en een van de nieuwe entree’s van de wijk. De titel verpakt de ontstaansgeschiedenis van het project: het afgebroken en decennialang opgeslagen staalskelet van een jeugdherberg ontworpen door Frank van Klingeren op buitenplaats Ockenburgh een nieuwe bestemming te geven.

Klik hier om het gehele artikel te lezen. Dit artikel is onderdeel van de VJ Special Hoogbouw, klik hier voor alle interviews op een rij. 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022