Hoogste woontoren in Benelux niet alleen bereikbaar voor de ‘happy few’

De skyline van Rotterdam kent veel hoogbouw, maar de meest indrukwekkende toevoeging aan de horizon is nog in aanbouw: De Zalmhaven. Vastgoedjournaal nam een kijkje op de bouwplaats van dit omvangrijke project en sprak met de betrokken partijen. Een interview met Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, Maarten Janssen, directeur Projecten bij Amvest en Bernd Schönherr, projectdirecteur Speciale Projecten bij BAM Bouw en Techniek.

Tegen een felblauwe hemel tekenen de contouren van De Zalmhaven zich af. Het ambitieuze project is gelegen tussen de Gedempte Haven en de Houtlaan in Rotterdam. De eyecatcher van het project is de 215 meter hoge toren, straks dé hoogste woontoren van de Benelux. Het gebouw telt een indrukwekkende 61 verdiepingen en is ontworpen door Dam en Partners Architecten. Ook de twee ‘mid-rise’ torens van 70 meter springen in het oog. De gebouwen met 22 verdiepingen en een plint van 13 meter hoog zijn ontworpen door KAAN Architecten.

In de high-rise komen 256 appartementen. In de mid-rises komen 196 appartementen en 33 herenhuizen in zowel de koop- en huursector. Dat zijn niet de enige functies: zo komt er 1.380 m2 aan kantoren, 950 m2 horeca waaronder een restaurant en uitzichtpunt op de 57ste en 58ste verdieping, en voorzieningen waaronder fietsenkooien, motor opstalplekken en circa 460 parkeerplaatsen. Het is een project van ontwikkelcombinatie Zalmhaven C.V., een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar AM en Amvest en wordt uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek.

Lees hier het volledige interview over het project De Zalmhaven. Het artikel is onderdeel van de VJ Special over Hoogbouw.Reacties


Laatste nieuws