Gemeente Venlo en Camelot verlengen samenwerking

Leegstandsbeheerder Camelot en de gemeente Venlo hebben hun samenwerking met een jaar verlengd. Camelot blijf in ieder geval tot oktober 2022 de leegstandsbeheerpartner van de gemeente. Sinds 2016 helpt Camelot Venlonaren aan een woon- of werkruimte die bij hen past, mensen die vaak bewust op zoek zijn naar een tijdelijke en betaalbare woning zonder te hoeven inleveren op kwaliteit en woongenot. Inmiddels heeft Camelot 55 panden in Venlo in beheer waar zo’n 95 mensen wonen en werken.

Camelot heeft sinds oktober 2016 zowel woningen als niet-woningen in beheer in opdracht van de gemeente Venlo. Per object wordt gekeken naar een passende invulling, met oog voor de directe omgeving en omwonenden. Zo krijgen scholen of kantoren die op termijn verbouwd, gerenoveerd, verkocht of gesloopt worden een mooie, tijdelijke bestemming, bijvoorbeeld als woonruimte, opslag, werkruimte of winkelpand. Het kazerneterrein aan de Garnizoenweg is bijvoorbeeld op deze manier behouden gebleven voor Venlonaren die kortstondig op een unieke locatie willen wonen of werken. Om culturele ontwikkeling te stimuleren stellen de gemeente en Camelot een gratis expositieruimte beschikbaar aan het Fort Museum.

Patricia Ghering, CEO Mosaic World, waar Camelot deel van uitmaakt: “Samen met de gemeente hebben we veel bijzondere woon- en werkruimte toe weten te voegen aan het aanbod voor Venlonaren. Bovendien helpen we hier mensen die om uiteenlopende redenen snel op zoek zijn naar een betaalbare woning voorzien van alle gemakken. We danken de gemeente voor het vertrouwen en kijken uit naar het samen realiseren van nieuwe, tijdelijke woningen en kantoren op unieke locaties.”

Huurkorting cruciale beroepen
Camelot maakt bekend ook in Venlo door te gaan met het aanbieden van korting op de huur voor mensen met een cruciaal beroep. Het bedrijf is hier vorig jaar maart ten tijde van de eerste lockdown mee gestart bij woningen in Nederland waar Camelot de eigenaar van is. Zorgverleners, leraren, agenten en andere cruciale beroepen hoeven de eerste maand geen huur te betalen als zij een woning bij Camelot huren. Ghering: “We vinden het essentieel dat mensen met een belangrijk beroep, en al helemaal in deze tijd, dicht in de omgeving van hun werk kunnen wonen. Daar proberen we met dit gebaar een bijdrage aan te leveren.”

Foto: Patricia Ghering, CEO Mosaic World

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022