Invoering Wet maximering huurprijsverhogingen geliberaliseerde huurovereenkomsten

“Voor het eerst maximum aan huurverhogingen in de vrije sector”, kopte Het Parool op 23 maart 2021. De kogel is door de kerk, want de Eerste Kamer stemde in navolging van de Tweede Kamer in met het wetsvoorstel van PVDA Kamerlid Henk Nijboer. Evert Baart en Wiert Jan Berghuis, beiden advocaat bij Van Diepen Van der Kroef, leggen kort uit wat dit voor gevolgen heeft voor verhuurders van geliberaliseerde woonruimte.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Frank Van Blokland

Nog even ter aanvulling: het gaat dus om de reguliere jaarlijkse huurverhoging. Uitgezonderd zijn met de huurder overeengekomen of alsnog overeen te komen (hogere) huurverhogingen voor woningverbetering of voor verduurzaming. Ondanks een dergelijke afspraak kan de huurder die afgesproken extra huurverhoging nog wel voorleggen aan de Huurcie die de redelijkheid en billijkheid kan gaan beoordelen. Frank van Blokland - IVBN

Geplaatst op 1 april 2021 om 11:00