Webinar over Europese vastgoedtaxatiestandaarden EVS 2020

VBO organiseert een online gastcollege met Prof. dr. Tom Berkhout over de nieuwe Europese vastgoedtaxatiestandaarden EVS 2020. Het college vindt plaats op woensdag 7 april 2021 van 09.30-10.45 uur en aanmelden is gratis. Klik verder voor een overzicht van het programma.

Berkhout, dé expert op het gebied van zakelijk vastgoed waarderen, zet tijdens dit online event de belangrijkste wijzigingen overzichtelijk voor je op een rij. Aanvullend geeft hij ook tips en voorbeelden voor de dagelijkse praktijk. Na het gastcollege gaan diverse experts het gesprek met elkaar aan tijdens een boeiende paneldiscussie. 

EVS 2020
In de EVS 2020 is bijvoorbeeld de rapportagestandaard ingrijpend gewijzigd. Er is nu sprake van een globale richtlijn voor taxatierapporten, maar dat betekent nog geen volledige vrijheid voor de taxateur. Verder bespreekt Berkhout aan de hand van de nieuwe EVS een aantal actuele thema's uit de taxatiepraktijk.

Ook de actuele, soms verhitte discussie rond taxatieonzekerheid als gevolg van COVID-19 komt aan bod, evenals een manier waarop de taxateurs in de praktijk hiermee om moeten gaan. Volgens de nieuwe NRVT-regels mogen taxateurs adviesdiensten verrichten onder de noemer 'specifiek overeengekomen werkzaamheden'. Berkhout bakent deze diensten scherp af tegenover professionele taxatiediensten en de wettelijke taxaties en bespreekt hoe de taxateur zich het beste kan beschermen tegen claims en klachten.  

Panel en gelegenheid tot het stellen van vragen
Na afloop van het gastcollege is er volop gelegenheid om vragen te stellen. In de studio zijn Roel van de Bilt, Directeur van Rabo Real Estate Finance en REV-taxateurs Eddie Westmaas en Bert Scherpenzeel aanwezig. VBO-directeur Hans van der Ploeg leidt de discussie.

Aanmelden
Meld je hier gratis aan. Na je aanmelding ontvang je direct een registratiebevestiging. Een dag voor het online event ontvang je een e-mail met de link voor de livestream en meer informatie.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022