Jan Snel: 'Modulaire bouw is een wereldwijde gamechanger'

"Over 20 jaar wordt 80% van het vastgoed modulair gebouwd”, zegt Harry van Zandwijk CEO van Jan Snel Group. VJ sprak met hem onder andere over het imago van modulair bouwen, de woningbouwopgave, verduurzaming en het realiseren van een pandemieziekenhuis met 1.500 IC bedden.  

Harry van Zandwijk trad in 1985 in dienst bij Jan Snel en werd negen jaar later verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding bij het bedrijf. Bij de overname door het Japanse Daiwa in december van 2020 heeft hij aangegeven nog vijf jaar in deze rol aan te willen blijven bij het modulaire bouw- en ontwikkelbedrijf. Hoe kijkt hij met het bedrijf en de 550 medewerkers naar de toekomst van dit type vastgoed?

Research & Development
“Modulair bouwen zat in Nederland lange tijd in een verdomhoekje. Met nadruk op zat. Dat blijkt wel uit het toenemende aantal traditionele bouwers die zich ook steeds meer gaan richten op de manier van industrieel bouwen, zoals wij dat al heel lang doen”, begint Van Zandwijk. “Wij zien het dan ook als compliment dat zij in onze voetsporen treden. Maar we zijn het aan onze stand verplicht om onze opgebouwde voorsprong te behouden.”

Lees hier het volledige interview met Harry van Zandwijk dat deel uitmaakt van de VJ Special over vastgoedbeslissersReacties


Laatste nieuws