WoonSlim, is dat ook slim wonen?

Op 25 februari 2021 werd de eerste paal geslagen voor de eerste woonSlim woning in Nederland. Ontwikkeld vanuit anders denken: innovatiever, industriëler en daardoor goedkoper met een betere kwaliteit voor de eindgebruiker. Dankzij een doordacht proces vol slimme oplossingen dat zorgt voor een lagere aanneemsom, esthetische vrijheid en flexibiliteit in gebouwvorm. Een basiswoning als vertrekpunt om van daaruit allerlei typen woningen te maken: rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. In verschillende afmetingen en uiteenlopende architectuur. Kortom: een optimale woning die voorziet in futureproof technieken. Maar is woonSlim ook slim wonen?

De eerste 15 woonSlim woningen in Nederland worden nu gebouwd in Herkingen, een klein dorpje aan de zuidzijde van het prachtige eiland Goeree-Overflakkee. Op letterlijk een steenworp afstand van de Grevelingen. Een kleinschalig project, gelegen aan een oude waterloop, de Oude Dee. Veel zuidelijker in Zuid-Holland kun je niet wonen. Herkingen is voor het grote publiek wat onbekend, maar de plek heeft iets unieks. En dat bleek wel uit de snelheid waarmee de 15 woningen verkocht werden aan bijna allemaal ‘overkanters’: mensen van buiten Goeree-Overflakkee die op het eiland willen wonen. In dit geval komen de kopers uit onder meer Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en zelfs uit Friesland. Wat maakt deze plek zo aantrekkelijk om vanuit de Randstad of zelfs vanuit Friesland naartoe te verhuizen?

Beleving
In de huidige lockdown beseffen steeds meer mensen het grote voordeel van thuiswerken en het belang van beleving van natuur en ruimte dichtbij huis. Een rondje hardlopen, fietsen, varen of een frisse duik, in prachtige natuur: dat zijn de bijzondere voorzieningen in de achtertuin van deze woonSlim woningen. Dit waren dan ook overwegingen die de kopers over de streep trokken om te verhuizen naar Goeree-Overflakkee. Kiezen voor woonSlim is in die zin dus zeker slim wonen!

Betaalbaar
Nieuwe woonSlim projecten zijn intussen al volop in ontwikkeling bij Maas Wijkontwikkeling, onder andere in Rijswijk, Bergschenhoek en Maassluis. Een woonSlim woning kan al gebouwd worden voor minder dan €100.000 en door Maas Wijkontwikkeling aangeboden worden voor een VON prijs van circa €160.000 exclusief de grond. Met de huidige lage hypotheekrentes financier je deze nieuwe woning voor circa €800 bruto maandlasten. In de wetenschap dat men in Rotterdam voor de bovengrens van € 1000 een betaalbare huurwoning van circa 40 m2 krijgt, speelt Maas Wijkontwikkeling met woonSlim woningen in op de nijpende woningnood. Er zijn mogelijkheden om versneld meer betaalbare woningen te bouwen voor starters en mensen met een laag of middeninkomen op inspirerende locaties. Naast de woonSlim eengezinswoning in diverse varianten, heeft Maas Wijkontwikkeling ook seniorenwoningen en appartementen volgens het woonSlim concept in ontwikkeling.

Locatie met potentieel
Heeft u zicht op, of bent u eigenaar van een potentiële herontwikkelingslocatie? Wij komen graag met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden van ontwikkeling. Samenwerken of het kopen van de locatie is voor Maas Wijkontwikkeling allebei mogelijk. Met het woonSlim product en onze eigen architect, zijn we in staat om snel de mogelijkheden in kaart te brengen en de grondwaarde, stichtingskosten en het rendement voor u te berekenen.

Reacties