De toekomst van luchtkwaliteit in gesloten ruimtes

Wat willen mensen die een kantoor hebben? Die willen controle hebben over de veiligheid. De luchtkwaliteit kan nu met de pandemie daarbij niet meer ontbreken. Tijdens een interview met Philip Breukink van Cleanwave en Wouter Truffino van Holland ConTech & PropTech wordt duidelijk hoe de luchtkwaliteit in gesloten ruimtes kan worden verbeterd.

Breukink: “De ventilatiesystemen van Cleanwave minimaliseren besmettingsrisico’s door het inzetten van de nieuwste en duurzaamste ready-to-use technologieën op het gebied van het lucht- & oppervlakdesinfectie.”

Aerosolen
“Het interessante is dat de druppels qua diameter groter zijn en dat zien we ook. Die zie je ook binnen een seconde op de grond vallen als je praat. De aerosolen die we continu uitstoten, die zie je niet. En als er niet geventileerd wordt in de ruimte dan wordt de concentratie hoger en hoger. Dat heet micro-organisme load ofwel infectionload. Als je niet ventileert en er zijn zieke mensen in de ruimte dan bouwt de concentratie op en als die boven een bepaalde grenswaarde is, wordt iedereen ziek. Omdat je continu de ziektekiemen in en uitademt in die ruimte en je lichamelijke weerstand kan dat niet meer aan.”

Bekijk het gehele interview met Philip Breukink en Wouter Truffino hier: 

Testresultaten
“We hebben ver voor corona getest bij scholen. We hebben hier gekeken naar de verspreiding van de griep. We zagen een groot verschil in ziekte gevallen in de verschillende ruimtes. In één klaslokaal stond de Potok (één van Cleanwave hun systemen, red.) en in de andere niet. In de ruimte met het ventilatiesysteem werden aanzienlijk een minder aantal kinderen ziek. Dit betekent dat deze aanpak ook goed zou kunnen werken voor kantoren. Daarnaast heb je vervolgens ook minder ziekteverzuim.”

Geen HPA-filter maar elektrotechniek
“Wij gebruiken apparaten met elektrotechniek. Deze techniek is nog nieuw voor veel mensen. Dus we passen nog niet in een hokje. De techniek werkt als volgt: op Nano niveau vormen elektronische stroom geladen platen een schild. Vervolgens komen de externe luchtdeeltjes door het schild. Het schild zorgt ervoor dat de celwanden van virussen, schimmels en bacteriën openscheuren. Zo zijn de functies van die micro-organismen verloren en kunnen zij zich niet meer vermenigvuldigen. Op deze manier wordt de luchtkwaliteit verbeterd door de ziekteverwekkers te vernietigen.”

Om meerdere partijen het woord te geven over luchtkwaliteit organiseert Holland ConTech & PropTech een Masterclass op 30 maart 2021 met Philip Breukink van Cleanwave, Fahmi Yigit van Virobuster International GmbH, Jeroen Boevé van uHoo, Arie den Hartog van Airteq Ltd en Peter Crijns van ionAir.

Wil je daarbij zijn? Meld je aan via deze link: https://hopin.com/events/hcp-masterclass-2

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022