Utrecht: Wonen boven spoor (nog) niet haalbaar

Het plan voor wonen boven het spoor in Utrecht gaat voor onbepaalde tijd weer de denkbeeldige koelkast in. De gemeente heeft samen met NS, ProRail en het Rijksvastgoedbedrijf onderzocht wat er gedaan moet worden om wonen en werken boven 9 hectare spoor mogelijk te maken. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

Dit is absoluut nog geen reden om nu al de ogen te richten op buitenstedelijk bouwen in het groene landschap, zoals in de Rijnenburgpolder. Ook dat is immers pas een afweging voor de langere termijn. De Ruimtelijke Strategie tot 2040 biedt genoeg andere binnenstedelijke mogelijkheden, in het bijzonder ook de knooppuntontwikkelingen. Interessante en mooie uitdagingen voor duurzame, natuurinclusieve en (hoog)stedelijke verdichting liggen er niet alleen boven sporen, maar vooral ook nabij de bestaande en eventuele nieuw te ontwikkelen OV-knopen in en direct rondom Utrecht. Ga daar volop mee aan de slag!

Geplaatst op 10 maart 2021 om 11:36


Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022