Wijze raad van de rechtbank aan de (Haarlemse) makelaardij

De Rechtbank van Noord-Holland deed onlangs uitspraak in een zaak waarin een koper van een woning de verkoper aansprakelijk stelde voor na de verkoop geconstateerde funderingsproblemen. Beide partijen werden bij de verkooptransactie bijgestaan door een makelaar. Advocaat Rob Nederveen licht deze zaak toe. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Peter de Wolf

Verrassend vonnis. Ik kan moeilijk zeggen dat ik het er niet mee eens ben maar de aanbevelingen onderschrijf ik van harte. Transparantie mensen!

Geplaatst op 3 maart 2021 om 14:47


Peter Homan

Ik vind dit een nogal ingrijpende uitspraak, de parallel met andere gemeentes en andere zaken is vlug gelegd. Als verkoper moet je altijd melden wat je weet en een beetje verder onderzoek kan geen kwaad. Hoe ver moet je gaan. Een hoe is de rol van de taxateur hierin, verbaast mij dat die ook niet is aangesproken.

Geplaatst op 3 maart 2021 om 14:50


Johnny Mijs

Volgens mij is dit een dubbele ontkenning: Zo zou de verkoper ten onrechte niet hebben medegedeeld dat er geen gebreken waren aan de fundering van de woning. Volgens mij is er niet medegedeeld dat er wel gebreken waren?

Geplaatst op 3 maart 2021 om 15:07


@johnny mijs: Dit is inmiddels aangepast.

Geplaatst op 3 maart 2021 om 15:32


Wieger Beks

Op zich zelf beslist geen overbodig advies van de voorzieningenrechter, maar .... zou dit voor de doorsnee makelaar toch niet te hoog gegrepen zijn?

Geplaatst op 3 maart 2021 om 20:41