Plannen voor het Horapark in Ede: mogelijk 500 woningen erbij

Het Horapark, aan de zuidoostkant van Ede, tussen nieuwbouwwijk ENKA en het landgoed Hoekelum, is nu nog een kantoor- en bedrijfslocatie. Over een aantal jaar moet dit gebied een aantrekkelijke plek zijn om te wonen en werken. In totaal worden er de komende jaren mogelijk zo’n 500 woningen gebouwd.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Sibrand Gratama

Ongetwijfeld een prachtig woonmilieu en goede bijdrage aan de woningbehoefte. Maar als het een trend wordt om overal langs stadsranden en verder in het groen en bos te gaan bouwen is dat niet versterkend voor biodiversiteit en natuur. Ja voor de bekende soorten die we dagelijks zien in tuinen, maar dat is slechts een fractie van de soortenrijkdom die we willen beschermen en terugwinnen. Al die woningbouw verder van de stad vergroot de druk op de natuur enorm, vooral als de vele auto's en toeristen/dagjesmensen zicht er weer laten gelden. Door de grote vraag om woningen te bouwen staan alle negatieve gevolgen, zeker die op langere termijn in de schaduw van de korte termijn belangen. Er zijn veel betere en integrale oplossingen die recht doen aan zowel een fijne woonomgevingen voor alle doelgroepen als aan natuur, landschap, klimaat, economie, inclusiviteit en diversiteit .

Geplaatst op 1 maart 2021 om 13:56Laatste nieuws