Pebbles: investeren in vastgoed bereikbaar voor elke belegger

Bloqhouse en Annexum lanceren vandaag, 3 februari 2021, Pebbles. Dit nieuwe online portaal heeft tot doel beleggen in vastgoedaandelen voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk te maken en is volledig ingericht op de behoeften van de huidige en nieuwe generatie beleggers. Door te werken met een overzichtelijk dashboard en een laag instaptarief, is Pebbles de eerste partij die beleggen in vastgoedaandelen bereikbaar maakt voor een grote groep mensen.

Investeren in vastgoed is voor de meesten onbereikbaar, omdat instappen vaak een substantiële investering vraagt. Daarnaast vormen een gebrek aan kennis van beleggen, een complexe markt en technische uitdagingen stevige drempels. Bij de ontwikkeling van Pebbles zijn de kennis en middelen van een nieuwe groep toekomstige beleggers als uitgangspunt genomen. Pebbles is een portaal zonder jargon, met een overzichtelijk dashboard dat allerlei relevante gegevens over de panden inzichtelijk maakt en dat investeringen met een lage instap mogelijk maakt. Via het portaal kan op toegankelijke wijze een aandeel in de panden worden verworven.

Stap voor stap beleggen in vastgoedaandelen
Binnen een paar minuten kunnen mensen zich registreren om vervolgens direct van start te gaan met het bekijken van het beschikbare vastgoed en desgewenst het kopen van een aandeel in het vastgoed. Het vastgoed zit in verschillende fondsen, met ongeveer drie panden per fonds om het risico te spreiden. Het selecteren, aankopen, onderhouden en verhuren van dat vastgoed wordt verzorgd door Annexum. Beleggers krijgen iedere maand een deel van de huurinkomsten uitgekeerd als dividend. Elk fonds heeft een eigen pagina die inzicht geeft in de investeringen, de waarde daarvan, het rendement en de verhandelbaarheid van de aandelen op termijn. Door deze gegevens per fonds inzichtelijk te maken, leren deelnemers hoe beleggen in vastgoedaandelen werkt. Pebbles verwacht op korte termijn ook de mogelijkheid te bieden om de aandelen op een digitale marktplaats te kunnen verhandelen.

Herkenbare vastgoedobjecten: woningen met huurders
Softwareontwikkelaar Bloqhouse en aanbieder van vastgoed voor particuliere beleggers Annexum werken al jaren samen om beleggen in vastgoed begrijpelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Huib Boissevain, CEO Annexum: "Nu spaargeld nagenoeg geen rente meer oplevert zoekt een grote groep (jonge) mensen al enige tijd naar een goed alternatief. Vaak kiezen zij nu voor crowdfunding, waar het gaat om leningen. Bij Pebbles delen investeerders - in tegenstelling tot bij crowdfunding - mee in de waardestijging van het vastgoed. De markt richt zich nu helaas vooral nog op de traditionele belegger, waarbij beleggen in vastgoed wordt gefaciliteerd voor mensen met kennis van - en toegang tot - financiële zaken, die hele groepen mensen niet hebben." 

Tim Rutgers, mede-oprichter van Bloqhouse: "Iedereen moet kunnen beleggen in vastgoedaandelen. Juist als je jong bent. We zijn trots op Pebbles, een portaal waarin kennis van vastgoed, beleggingen en techniek samenkomt. Het biedt mensen de kans om met een relatief kleine investering ook te kunnen beleggen in vastgoedaandelen." 

Boissevain voegt nog toe: "Er zijn altijd risico's verbonden aan beleggen, wij raden daarom ook iedereen aan om alle beschikbare informatie, zoals het prospectus, eerst goed door te nemen."

Bezoek www.pebbles.eu

 Reacties


Laatste nieuws