Jan Snel opent eerste vestiging buiten de EU

Jan Snel heeft aangekondigd een eerste vestiging buiten de EU te openen. In Wales zal de modulair bouwer, die onlangs werd overgenomen door Daiwa House, binnenkort de deuren van het nieuwe kantoor openen. Als vervolgstap kijkt Jan Snel naar het openen van een eigen fabriek in Wales. 

Modulair bouwer Jan Snel opent een vestiging in Swansea, Zuid-Wales. De overname van Jan Snel door Daiwa House maakt het mogelijk om de eerste vestiging van Jan Snel buiten de Europese Unie te openen. Een nieuwe mijlpaal voor de internationale groeiambities van het bedrijf.

Focus op verschillende sectoren
Vanuit het nieuwe kantoor in Swansea, zal het team van Jan Snel zich richten op de residentiële markt en daarnaast oplossingen bieden voor sectoren als de gezondheidszorg, het onderwijs en de commerciële sector. Ben Pemberton is, met meer dan 25 jaar ervaring in de bouwindustrie, aangesteld als country manager om de verdere groei van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk vorm te geven, gesteund door een team van professionals uit de sector.

Met de opening van het nieuwe kantoor wil Jan Snel een hoge kwaliteitsstandaard neerzetten voor modulair bouwen in het Verenigd Koninkrijk. “In het Verenigd Koninkrijk heeft – met name de sociale woningbouwsector – dringend behoefte aan kwalitatief hoogwaardige huisvesting die snel kan worden opgeleverd”, constateert Harry van Zandwijk, CEO van Jan Snel. “Modulair bouwen is de ideale oplossing. Met behulp van ons nieuwe kantoor kunnen we snel in deze behoeften voorzien, door onze modulaire expertise te combineren met kennis van zowel de lokale als internationale markt.”

Momenteel werkt het team van Jan Snel in het VK al aan een project met ontwikkelaar Abode Waterstone en Coastal Housing Group, een van Wales’ meest innovatieve en vooruitstrevende woningbouwverenigingen. Het project zal voorzien in betaalbare woningen op het voormalige olieraffinaderijterrein in Zuid-Wales. Wanneer het project klaar is, ontstaat er een compleet nieuwe woonwijk met comfortabele, milieuvriendelijke en goed ingerichte woningen. De nieuwbouwwijk bestaat niet alleen uit woningen, maar ook uit scholen en groenvoorzieningen.

Fabriek
Als vervolgstap kijkt Jan Snel naar het openen van een eigen fabriek in Wales. Het team is in gesprek met de regering van Wales over de mogelijkheden. “We willen meer banen naar de regio brengen en een positieve bijdrage leveren aan de lokale economie. We zijn dan ook ongelofelijk enthousiast over wat ons te wachten staat. De oplossingen van Jan Snel steken wat betreft kwaliteit met kop en schouders uit boven het huidige aanbod in de modulaire markt. Ik vind het een enorme eer dat ik het merk in het Verenigd Koninkrijk mag vertegenwoordigen”, aldus Pemberton.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022