Max Property Group wordt actief in Nieuw-Zeeland

Max Property Group, de ontwikkelaar van het toonaangevende wereldwijde crowdfunding-platform Max Crowdfund, gaat een strategische partnerschap aan binnen Nieuw-Zeeland. Als onderdeel van de wereldwijde uitbreiding van Max Crowdfund wordt het fintech-platform gebouwd op blockchain-technologie gelanceerd in Nieuw-Zeeland onder de naam Max Crowdfund NZ Agency Limited.

De lancering van Max Crowdfund in Nieuw-Zeeland geeft investeerders toegang tot hoogwaardige investeringsmogelijkheden met eerste recht op hypotheek en een uniek laag instapniveau van NZ $100, terwijl projectontwikkelaars in het hele land toegang krijgen tot snelle en effectieve alternatieve financiering.

Goedkeuring AFM
In juli 2020 ontving Max Crowdfund de goedkeuring van de Nederlandse Financiële Autoriteit (AFM) om het eerste vastgoed crowdfunding-platform op basis van blockchain technologie te worden. Er zijn enkele miljoenen euro’s aan alternatieve financiering voor vastgoedprojecten opgehaald, sinds het platform in oktober 2020 werd opengesteld voor externe ontwikkelaars. Het bedrijf lanceert nu een wereldwijd uitbreidingsprogramma in samenwerking met zorgvuldig doorgelichte bedrijven over de hele wereld.

“Max Crowdfund is ontworpen als een wereldwijd platform voor zowel investeerders als vastgoedprofessionals. Na het behalen van proof of concept in Europa, is de technologie nu klaar om uitgerold te worden naar andere rechtsgebieden en we zijn erg enthousiast over het betreden van de vastgoedmarkt in Nieuw-Zeeland,” zegt Max Crowdfund’s Head of Development, Erwin van Kekem.

Nieuw, digitaal tijdperk
Max Crowdfund biedt een sterk geautomatiseerde investeringsprocedure die investeren in vastgoed toegankelijk, gemakkelijk en doelmatig maakt. In tegenstelling tot de langdurige papierwerkmethoden uit het verleden, kan een in aanmerking komende belegger de zelfcertificering via het platform snel en eenvoudig online doen. “Investeren in vastgoed is een nieuw, digitaal tijdperk ingegaan. Nu meer mensen thuiswerken en financiële bewegingen vanuit huis maken, worden online platforms zoals Max Crowdfund aantrekkelijker”, vervolgt Kekem.

Max Crowdfund NZ Agency Limited’s directeur Kirk Pullar, Development Manager bij Redwood Group, een vastgoedontwikkelaar in Nieuw-Zeeland met meer dan NZ $1 miljard aan voltooide projecten, zegt: ‘’Nieuw-Zeeland is een dynamisch vooruitstrevend land en we zijn van mening dat in aanmerking komende investeerders relatief snel zullen aanslaan en door onroerend goed gesteunde crowdfunding zullen omarmen. Ze zullen het erg leuk vinden wat ze zien, en daar kijken we naar uit.”

Ontwikkelaars ondersteunen
Max Crowdfund wil ook een belangrijke ondersteuner zijn voor projectontwikkelaars in Nieuw-Zeeland, een land waar het verkrijgen van ontwikkelingsfinanciering notoir moeilijk is. Eerdere projecten die op het Max Crowdfund-platform in Europa werden uitgebracht, bereikten hun financieringsdoelen in slechts een paar uur. “In plaats van maanden te spenderen met het aanvragen van een banklening die misschien niet wordt verstrekt, kunnen door projecten met eerste recht op hypotheek van welke aard dan ook nu financiering en / of aandeleninvesteringen aanvragen, of mensen nu op zoek zijn naar een paar honderdduizenden of een paar miljoen dollar,” vervolgt Pullar.

Het platform ondergaat momenteel de laatste aanpassingen voor de Nieuw-Zeelandse markt, zoals de toevoeging van NZ $ aan het systeem, met het oog op de lancering met volledige functionaliteit in maart 2021.Reacties


Laatste nieuws