In het begin van de coronacrisis schreef advocaat Evert Baart dat het niet voor de hand lag dat er veel procedures gevoerd zouden worden tussen huurders en verhuurders met als doel huurvermindering te vragen. De reden hiervoor was dat met dat uiteindelijk in een bodemprocedure zou moeten uitvechten. Inmiddels zijn er veel kort gedingen gevoerd en is er nu ook een uitspraak in een bodemprocedure. Een update. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Dank voor de uiteenzetting, maar het blijft het (beperkte) oordeel van het kantongerecht. In de zaak van Swissotel is bovendien de voorwaarde bij de uitspraak gedaan dat huurder binnen 1 maand en bodemprocedure dient te starten. Daarmee zegt het kantongerecht: voor de korte termijn een tussenoplossing, maar ga het maar echt uitvechten bij de bodemrechter.

Geplaatst op 29 januari 2021 om 18:25


Lees onze special over Special Woonvormen 2022